Mátraszentimre: turisztikai vállalkozók és önkormányzati vezetők találkozója

2010. április 12. 16:06 - hanyikur

Immár hagyomány, hogy a mátraszentimrei önkormányzat minden évben április elején találkozóra invitálja a helyben tevékenykedő turisztikai vállalkozókat, a szállásadó civileket és az üdülőket működtető tulajdonosokat.
   
Ők azok, akik évről évre rendszeresen iparűzési-, illetve idegenforgorgalmi adót fizetnek. Találkozójukra Galyatetőn, a Grand Hotel Galyában került sor. Dr. Bekecs Andrea, a mátraszentimrei önkormányzat jegyzője a Napi Turizmus érdeklődésére elmondta, hogy jelenleg csaknem nyolcvanan foglalkoznak turizmussal, az alig több, mint félezer lakosú kis mátrai faluban. Ez a kis község elsősorban a magaslati levegőjéről, a síparadicsomáról, valamint a kényelmes szálláshelyeiről nevezetes. Tavaly például 90 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a turisták. A megbeszélésen szó esett - többek között - az önkormányzat idei terveiről, továbbá a gyöngyösi Mátra Múzeum partneri együttműködéséről, a gyöngyösi Egyházi Kincstár megújulásáról, az üdülési csekkek felhasználásának tapasztalatairól és a helyi sípark turisztikai fontosságáról. A találkozó újdonsága volt, hogy helyi termékeket is bemutattak a résztvevőknek. Így például a szárított gombát, valamint malomipari bio-anyagokat, s ezek mellett a mátrai borvidék néhány kiváló borfajtáját is megkóstolhatták a szakemberek. Azt is bejelentették, hogy idén július 23-25. között Galyatetőn rendezik meg a térségi vadásznapokat, amelyre szlovák partnereket is várnak.

forrás: Napi Turizmus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr871915004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása