Akár 200 ezer euróval is támogathatók a vidéki turizmust fejlesztők

2009. november 24. 09:02 - hanyikur

December 16-ig lehet igényelni támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki turizmus támogatására, a kapott összeg elérheti ügyfelenként akár a 200 ezer eurót, az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A támogatandó célok között szerepel a falusi szálláshely és a kapcsolódó szolgáltatások kialakítása, de azok bővítése és korszerűsítése is. Támogatandó a lovas-, a vadászati-, a horgász-, a borászati- és a kerékpáros turisztikai szolgáltatás is. Ugyanakkor nem jár támogatás a terepmotoros, a quad és a terepkerékpáros szolgáltatáshoz.

Az elszámolható kiadások között lehet építés, berendezési tárgy beszerzése, infrastruktúra létrehozása. Nem jár támogatás termőföld és ingatlan vásárlására, bérleti díjra és konferencia turizmusra sem.

A támogatás összege ügyfelenként - egymást követő három pénzügyi évben - 200 ezer euró. Borturizmusnál 100 ezer euró a felső határ. A támogatás mértéke alap esetben 60 százalék. Hátrányos területen az elszámolható költségek 65 százaléka fizethető ki. A nonprofit szervezetek 100 százalékos támogatásban részesülnek.

A támogatást idén december 16-ig lehet igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról letölthető nyomtatványon. A későbbi években az igénylést május 1. és 31. között kell beadni. (MTI)

Szólj hozzá!
Címkék: falusi turizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr281548177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása