UNWTO jelentés a turizmusról

2009. november 13. 09:24 - hanyikur

A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) 2009 novemberében, a londoni WTM utazás kiállításon tette közzé Turizmus Barométer (UNWTO World Tourism Barometer) című jelentését, amelyben a legfrissebb, 2009. január-augusztusi adatokat, valamint 2009 hátralévő részére vonatkozó előrejelzéseit és a válságra adandó válaszait ismerteti a szervezet.

A jelentésben hazánkat azon néhány ország között említik, amelyeknek a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére is sikerült pozitív eredményeket elérniük a nemzetközi turizmusból származó bevételek terén.

2009. január-augusztusban a nemzetközi turistaérkezések száma közel 600 millió volt, az év első nyolc hónapjában a nemzetközi turizmus 7%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest.

A főszezonban, júliusban és augusztusban mindössze 3%-os csökkenést regisztráltak világszerte, szemben az első félévben regisztrált 8%-os csökkenéssel. Az egyes kontinenseken – Afrika kivételével (+4%) – eltérő mértékű volt a visszaesés: Európában 8%-kal, ezen belül Közép-és Kelet-Európában 11%-kal csökkent a beutazások száma. A földrészek közül Dél-Amerikában volt a legkisebb a visszaesés (-1%), de Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben is a világátlag alatt volt a csökkenés mértéke (-5%).

részletek itt: www.turizmus.com/article.php

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr781521886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása