2 milliárd forint turisztikai fejlesztésre Borsodban

2009. november 12. 10:39 - hanyikur


Összességében 1,8 milliárd forint turisztikai fejlesztésre fordítható pályázati pénz sorsáról döntöttek az elmúlt hetekben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Helyi Vidékfejlesztési Akciócsoportok - mondta Gúr Nándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Miskolcon.

A hét akciócsoport közül 6 hozta meg döntését, az abaúji napokon belül határoz 400 millió forintos keretük felosztásáról - tette hozzá. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III-as tengelyére beérkezett pályázatokat az akciócsoportok bírálhatták, bírálhatják el első körben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezek határoztak, határoznak a különböző jogcímekre - falufejlesztésre, vidéki örökségmegőrzésre, mikrovállalkozások támogatására, turisztikára - benyújtott támogatási kérelmekről - mondta Gúr Nándor, aki egyúttal az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja is.

Korábban három jogcímen összesen 5,3 milliárd sorsáról döntöttek, a turisztikai fejlesztésekre beadott pályázatokat viszont az elmúlt napokban bírálták el. Ez azt jelenti, hogy a mostani 1,8 milliárd forinttal együtt összesen 7,1 milliárd forintnyi fejlesztési pénz jut már biztosan a megyének - tette hozzá.

Ugyanakkor a felhasználható keretösszeg 11,3 milliárd forint, s miután ebből csak 7,1 milliárdot költöttek el eddig az akciócsoportok, mind a négy jogcímre november 16-a és december 16-a között újabb pályázatok beadását várják. (MTI)

Szólj hozzá!
Címkék: baz szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr851519743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása