Új természettudományi kiállítás a Mátra Múzeumben

2009. október 28. 09:57 - Szóbanforgó

Október 28-án, a mai napon nyitotta meg  kapuit a gyöngyösi Mátra Múzeum új természettudományi kiállítása és a pálmaház. Így a budapesti Természettudományi Múzeum után az ország második legnagyobb természettudományi gyűjteményével várja a látogatókat. Az új épület modern, 3 szinten létrehozott terei könnyen áttekinthető helyet biztosítanak a kiállításnak, amely része az Európa Nostra díjat nyert projektnek.

A kiállítás fő vonulatát a 3 kiállítási szintet átérő „nagy fa" jelenti, mely az élővilág szintezettségét szimbolizálja (talaj és gyökérszint, lágyszárú és cserjeszint, lombkoronaszint) s így segít az életközösségek bemutatásában. A szintenként elhelyezett 8 dioráma élethű mását jeleníti meg egy-egy élőhelynek, melyek zömében a Mátra és Mátra-környéki élőhelyek növény- és állatvilágát ismertetik meg a látogatókkal. A kiállítás a hazai fajokon kívül a Kárpát-medence élővilágát is szemlélteti, emellett Európán túlról származó világanyagok is láthatók.  Az egyes szinteken elhelyezett tárlók rendszertani besorolás szerint mutatják be a növény-és állatvilágot.

További információ: www.matramuzeum.hu

 

Szólj hozzá!
Címkék: mátra természet

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr911480823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása