A „Kárpát-medence kincsei” Egerben

2009. október 26. 14:38 - Szóbanforgó

Szeptember 16-20. között Eger adott otthont a nyolc ország részvételével megrendezett „Kárpát-medence kincsei” c. fesztiválnak, melynek keretében színházi estek, Kárpát-medencei egyházak zenéje, Haydn-koncertek, kiállítások, gasztronómiai és szakmai programok várták az érdeklődőket.

A kulturális programsorozatot az egri Polgármesteri Hivatal és a Hungarofest Kht. szervezte. A kulturális turizmus lehetıősgeiről szeptember 16-án tartottak konferenciát közel kétszáz szakmabeli és érdeklődő részvételével. Közösségi terek fejlesztésével, a kultúra fogalmának átértékelésével és ereőteljes helyi irányítással a nemzetgazdaság egyik kiemelkedően jövedelmező ágazatává válhat a kulturális turizmus –  fogalmazták meg az „Utazás, élmény, önreflexió – a kulturális turizmus lehetősége” c. konferencia előadói. A résztvevőket Habis László polgármester és dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár köszöntötte, majd Rubovszky Rita, a Hungarofest igazgatója, a rendezvény háziasszonya a kulturális turizmus elméletérőls  gyakorlatáról tartott előadást. A Pécs 2010 Menedzsmentközpont mővészeti igazgatója Szalay Tamás előadásában hosszú távú kulturális városfejlesztési tervként mutatta be a jövőre induló Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programot.

A konferencia délutáni programja egyebek mellett kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, melyen a kultúra turizmusban betöltött szerepét Csák Ferenc, az OKM nemzetközi szakállamtitkára, Halász János, az Országgyőlés Kulturális és Sajtóbizottságának alelnöke és dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke vitatta meg dr. Budai Zoltán turisztikai szakértő vezetésével. A beszélgetésen a kultúrát, mint vonzerőt definiálták a résztvevők, s témaként felmerült többek között, a turisztikai marketing finanszírozásának, illetve a marketing szerepének kérdése, a marketingköltések hatékonysága is.

A rendezvényt a tervek szerint minden páros évben megrendezik, legközelebb az uniós magyar elnökség ideje alatt. (Magyar Turizmus Zrt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr831476297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása