Megalakult a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet

2009. szeptember 17. 15:21 - torosziget

Sajtóközlemény
 
2009. szeptember 15-én ünnepélyes keretek között 14 önkormányzat, két kistérségi társulás, 50 turisztikai szolgáltató és 6 turisztikai és borászati egyesület létrehozta a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesületet, mint helyi TDM szervezetet.

Az egyesület első és legfontosabb célja a turisztikai programkínálat koordinálása, az idegenforgalmi információs infrastruktúra hatékonyabb működtetése az érintett területen. 2010-re öt településen alakít ki a TDM szervezet információs pontokat, ahol – a Tourinform Tokajjal és a Tokaj-Hegyaljai Borok Házával együtt – egységes turisztikai információszolgáltatással és értékesítési rendszerrel várják a térségbe érkező vendégeket. Az este érkezőkre is gondol a TDM szervezet, hiszen 24 órás call center működtetését tervezi, amely a helyi TDM egészéről információt nyújt az érdeklődőknek.

A térség különleges adottságai közül számos egyáltalán nem ismert az ide érkezők számára. A Taktaköz kézművesei, a lovas programok, a horgásztavak csak részben vagy egyáltalán nem jelentek meg eddig a turisztikai kínálatban. A TDM szervezet a szolgáltatásfejlesztési koncepciójában nemcsak a borvidéki kínálat szélesebb körű elérhetőségét szeretné biztosítani a borbusz-hálózat fejlesztésével, hanem igyekszik a Taktaköz és a Hernád-völgy különleges adottságaira is építeni. Természetesen a világörökségi Tokaj-Hegyalja miatti felelősségvállalás is fontos szempont a szolgáltatásfejlesztés terén, hogy egyszerre lehessen garantálni a turizmusból való megélhetést a helyi lakosság számára, miközben a környezeti fenntarthatóságra

A TDM szervezet frissen megválasztott elnöksége önmagában is garancia arra, hogy a tervezett programok sikeresek lesznek. A szervezet elnöke a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Gergely Miklós, alelnöke pedig a tokaji Paulay Ede Színház igazgatója, Dévald István lett. Az elnökségben helyet kapott a két érintett kistérség képviselője, Májer János, Tokaj polgármestere, valamint Dr. Hajdú Zsuzsanna, a Szerencsi Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetője, valamint Turjányi Miklós, a Zempléni Fesztivál fesztiváligazgatója, Nánási Attila, a Sárga Borház Csárda vezetője, valamint a borászati szervezetek képviselőjeként Rakaczki Rita, a Tokaj reneszánsz, Tokaji Nagyborok Egyesülete ügyvivője is. A Felügyelő Bizottságban Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője, Varga László, Taktaharkány polgármestere, valamint a Szerencsi Fürdőt üzemeltető cég ügyvezetője, Czakóné Szikszai Orsolya kapott helyet. A TDM szervezet munkaszervezete a Tourinform Tokajt is üzemeltető Tokaj Marketing Nonprofit Kft lett.

Az egyesület első feladatai között a TDM menedzser kiválasztása, valamint 2009. szeptember 30-ig a helyi desztinációs pályázat beadása szerepel.
 

Szólj hozzá!
Címkék: tokaj hegyalja tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr701388523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása