A holland National Geographic újságírói a régióban

2009. július 15. 11:52 - Szóbanforgó

2009. július 3-9-ig a holland National Geographic magazin Traveler című turisztikai mellékletének újságírói látogattak el hazánkban és három napot töltöttek az észak-magyarországi régióban. A látogatás a Magyar Turizmus Zrt. ÉMRMI és Eger Város Önkormányzatának közös szervezésében és lebonyolításában valósult meg.

Az Észak-Magyarországi régióban elsőként Szilvásváraddal ismerkedtek meg a holland újságírók, ahol a Szalajka-völgyben sétálva és a kisvonaton ülve tekintették meg a Fátyol-vízesést és a Lipicai ménest. Az élmény fokozásaként pisztrángsütésen vettek részt a Lovas Étterem jóvoltából. A második napon Eger történelmi belvárosában folytatódott tovább a program, ahol megcsodálták az Egri Bazilikát, a Líceum épületét, a Dobó teret, a Minorita templomot és a Minaretet. A Szenátor-házban elfogyasztott ebéd után az egri várban a Vitézlő Oskola katonai hagyományőrző bemutatóját tekintette meg a fotós és az újságíró. A várból Gál Tibor Pincészetébe látogattak el ahol a borkóstoló mellett értékes információkat kaptak az egri borvidékről. Késő délután a Szépasszonyvölgyben a Ködmön Csárda látta őket vendégül. A látogatás befejező napján az egerszalóki hőforrással ismerkedtek.

A Magyarországról készült riportot a Hollandiában megjelenő Traveler című ismeretterjesztő magazinban fogják közölni a jövő év tavaszán.

Szólj hozzá!
Címkék: tanulmányút

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr361247265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása