Japán percek a régióban

2009. július 14. 16:35 - torosziget

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében 2009. július 1-9-ig Japán egyik legnépszerűbb turisztikai sztárműsorának, a Sekai Fushigihakken-nek 5 fős stábja Magyarországon forgatott. Az egy óra terjedelemmel rendelkező ismeretterjesztő műsort, főműsoridőben sugározzák, várhatóan több mint 20 millió japán néző fogja látni.

Július 6-án, hétfőn késő délután érkezett meg az 5 fős forgatócsoport Észak-Magyarországra, Egerbe. Első programjuk Vincze Béla (Év borásza 2005) pincészetének meglátogatása volt és persze a forgatás mellett a vörös borok megkóstolása sem maradhatott ki. Eztán következett egy vacsorával egybekötött borkóstoló, mely az Egri vár bejáratánál található Imola Udvarház és Borétteremben valósult meg.

A villámlátogatásuk során másnap a japán ember szemében is világattrakciónak számító Mátraderecskei Széndioxid Szárazfürdőben, a mofettában forgattak, ahol az intézmény igazgatójával dr. Gyetvai Gyula főorvos úrral készítettek interjút. Mátraderecske után Egerszalókra a Salt Hill Thermal Spa fürdőbe látogattak el, ahonnan a délutáni órákban érkeztek vissza Egerbe. Egri körsétával zárult a forgatás, melyen ellátogattak az Egri várba, a Dobó térre, a Minarethez és végezetül a Kopcsik Marcipánia és Harangöntőházba.

A látogatás annak az örvendetes folyamatnak a jegyében valósult meg, amely a távol-keleti utazási irodák részéről évek óta tapasztalható, azaz hogy töretlen érdeklődés mutatnak hazánk iránt. Örvendetes tény, hogy az utca embere, már Észak-Magyarországon is egyre több japán turistacsoporttal találkozhat.

Szólj hozzá!
Címkék: tanulmányút

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr911246079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása