Szavazni lehet a Vendégbarát Múzeumokra

2009. április 14. 13:31 - torosziget

A Magyar Turizmus Zrt. és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága - az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakmai segítségével - 2009-ben ismét meghirdette a Vendégbarát Múzeum pályázatot a hazai múzeumok számára. 2009. április 1. és május 3. között a látogatók az interneten keresztül szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt múzeumra.

Az idei programra 32 múzeum pályázata érkezett be - köztük a Miskolci Galériáé is -  amelyeket a kiíró intézmények szakembereiből álló előzsűri értékelt. A pályázók közül hatan nem rendelkeztek a feltételként meghatározott érvényes muzeális intézményi engedéllyel, így a szavazáson 26 intézmény - 12 az „A”, 9 a „B”, 5 a „C” kategóriában - versenghet a Vendégbarát Múzeum címért.

Április 1-től május 3-ig a nagyközönség a www.vendegvaro.hu honlapon kialakított, s a www.itthon.hu-ról is elérhető szavazófelületen oszthatja meg a magyarországi múzeumokkal kapcsolatos tapasztalatait és szavazhat arról, hogy melyik intézmény érdemli ki 2009-ben a Magyarország Vendégbarát Múzeuma címet és az ezzel járó promóciós támogatást.

A szavazás 2009. május 3-án zárul le, az ünnepélyes eredményhirdetésre május 16-án, a Múzeumi Világnapon kerül sor.

A Vendégbarát Múzeum Program célja, hogy a „látogatóbarát” fejlesztések híre eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez, s ezáltal hozzájáruljon a kulturális turizmus fejlődéséhez. A címre azok az intézmények pályázhatnak, amelyek a látogatók megváltozott igényeit programkínálatuk bővítésével, újszerű, kreatív, interaktív bemutatási módszerek, formák bevezetésével, élményt nyújtó elemek segítségével elégítik ki.

A Magyar Turizmus Zrt. a nyertes intézmények promóciós tevékenységét támogatja, az alábbiak szerint: „A” kategória: 30 ezer fő feletti látogatószám/év - 2 millió forint; „B” kategória: 5-30 ezer fő látogatószám/év - 1,5 millió forint; „C” kategória: 5 ezer fő alatti látogatószám/év - 1,5 millió forint.

Szavazás > 

Forrás: a Miskolci Polgármesteri Hivatal Kulturális és Vendégforgalmi Osztályának turisztikai hírlevele

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr731064239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása