Holiday World - turisztikai kiállítás Prágában

2009. március 05. 15:05 - torosziget

HOLIDAY WORLD 2009
18. Közép-európai Idegenforgalmi Vásár
Helyszín: Prága / Csehország
Időpont: 2009. február 5-8.

Közép-Európa egyik legjelentősebb idegenforgalmi kiállítása, a prágai vásárvárosban a Výstaviště Praha-Holešovice-ban került megrendezésre. Magyarország turisztikai kínálata, így az Észak-magyarországi régió is a Magyar Turizmus Zrt., 56 m²-es sarokstandján kapott helyet, ahol informátorként a Tourinform – Eger Irodából Sóskuti Dóra volt jelen.

A standon a Nyugat-Dunántúli régió, valamint különböző szolgáltatók, mint pl. a Balatontourist utazási iroda, a zalakarosi termálfürdő, illetve a Kolping Hotel is megjelentek.

Az Észak-magyarországi pultnál a régiós kiadványok voltak megtalálhatóak, valamint a Tourinform irodáktól beérkezett katalógusok.

Mind a szakmai napon, mind a nagyközönség napján hatalmas volt az érdeklődés a gyógy- és termálfürdők iránt. A csehek igazi hobbija a termálfürdőzés, ami a fő motiváció a magyarországi utazásoknál. A közönségnapokon többen kerestek komplett kúraajánlatokat. Véleményem szerint, aki szívesen látna cseh vendégeket, annak mindenképp szükséges lenne több napos csomagajánlatokat készíteni, amiben kiemelten szerepet kell, hogy kapjon a termálfürdőzés.

Az idősebb korosztály körében már ismertek voltak a nagyobb magyarországi fürdőhelyek, így többen érdeklődtek Eger, Miskolctapolca, Harkány, Hévíz, Zalakaros iránt. Hasznos volt a magyarországi fürdőket bemutató, cseh nyelvű fényképes prospektus, melyből azonban az utolsó napra már nem maradt elég példány.

Nagyon sokan érdeklődtek kerékpározási és túrázási lehetőségek iránt. Többen családok számára kerestek programajánlatokat és nagy érdeklődés mutatkozott meg a régiónk szálláshelyei iránt is.

A pultok mögött nyitott tárgyalóhelyiség volt, ahová bárki leültethette a vendégeit. A standon működött egy kiszolgáló konyha, mely a vendéglátást biztosította. Egy kisebb raktárhelyiség szolgált a nagyobb mennyiségben kiszállított anyagok tárolására.

Nagy segítséget nyújtott, hogy a kiszállított prospektusok listáját kiutazásom előtt megkaphattam, mivel a stand személyzetéhez mérve a raktározási lehetőség kicsinek bizonyult és ezzel könnyebben nyomon tudtam követni a kiadványok fogyását.
A standon cseh nyelven beszélők segítsége nagyon fontos volt, de sokszor angolul, esetenként németül is tudtunk kommunikálni a vendégekkel.

A vásáron történő megjelenésünket hasznosnak tekintem, mivel a Magyarországra érkező cseh vendégek száma és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma évről évre egyre növekszik.

Írta: Sóskuti Dóra - Tourinform Eger  A vásár honlapja >

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr56983296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása