Több mint 200.000 látogató a miskolci Kocsonyafesztiválon

2009. február 24. 09:08 - torosziget

A Kulturális Turizmus Éve két pillérének - fesztiválok, valamint bor és gasztronómia - jegyében, idén immár kilencedik alkalommal rendezték meg, február 20-22. között a „Több, mint legenda Kocsonyafesztivált”, Miskolcon. Az eseményt Róna Iván, az MT Zrt. vezérigazgatója és Káli Sándor, Miskolc polgármestere nyitotta meg.

A téli Magyarország egyik legnagyobb különleges szabadtéri fesztiválja, a Miskolci Tél keretében több mint 53 000 m2-en, több mint 20 helyszínen (3 szabadtéri színpadon és számos egyéb helyen, közel 70 koncerten 534 fellépő és előadó közreműködésével, valamint 150 kiemelkedő minősítésű árus és vendéglátós minőségi kínálatával, több mint 10 féle kocsonyával várták az érdeklődőket. A miskolciak vendégszeretetéről a hétvégén több mint 200.000 látogató győződhetett meg.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladatának tartja a nagy turisztikai vonzerővel rendelkező események támogatását. A több százezres vendégsereget vonzó régiós rendezvények egyrészt a régió vendégforgalmát erősítik, másrészt aktívan formálják a régió, így egész Magyarország pozitív turisztikai arculatát. Az MT Zrt. a fesztiválok kedvező turisztikai hatását figyelembe véve az idei Kulturális Turizmus Éve után 2010-re a Fesztiválok Évét hirdeti meg.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2009. 02.14.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr42962425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása