Régiós receptek

névtelen.JPG

Hirdetés

Tovább a Facebookra

Minden lépés új élmény!

em_160.jpg

2015.01.23. 08:28 Észak-magyarországi régió

Fotópályázat a Kaptárkövekről

A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy klassz érdekes új fotópályázatot hirdetett "Kaptárkövek" címmel.

kaptarkovek-fot4.jpg

A kaptárkövek közé tartozó faragott sziklákat kell jól, kreatívan megfotózni. Egy pályázó bármennyi képpel nevezhet, viszont egy "lelőhelyről" maximum 3 képet fogadnak el. 

Részletes kiírás ITT érhető el

Szólj hozzá!

Címkék: természet bükk bükkalja természetfotózás


2015.01.22. 14:02 Észak-magyarországi régió

Hófesztivál a Mátraszetistváni Síparkban

Január 29-30-31-én irány a Mátra!  Ez a legnagyobb téli családi fesztivál, mely három napon keresztül színes, de mégis csodaszép hófehér programokkal, gyermek és retró síversenyekkel és sok-sok zenei színpaddal, jobbnál-jobb koncertekkel várja a hó, a tél és a Mátra szerelmeseit. 

Egy kis videós ízelítő a 2014-es fesztiválról: 

Program, fellépők:

Szólj hozzá!

Címkék: mátra téli sport


2015.01.22. 12:38 Észak-magyarországi régió

Valentin napi romantikus meglepi hegyek

Meglepi tőlünk Neked - ha még nem tudod hová vinnéd párodat a Valentin Napon, akkor itt biztosan találsz neki szuper ajándékot! Csokorba gyűjtöttük neked a téli wellness és romantikus pihenés jegyében hegyvidéki szerelmes ajánlatainkat a Mátrában, Bükkben és a Zemplénben, továbbá fellvillantunk kastélyos romantikákat, egerszalóki mesés és egri édes bűnbeeséseket és egy cseppnyi nyári forróságot a Miskolci hideg télben.

vn.jpg

Az ajánlatokat IDE kattintva találod meg!

Szólj hozzá!

Címkék: mátra bükk zemplén


2015.01.20. 16:49 Észak-magyarországi régió

Új "bakancslistás" kalandok a Zemplénben

A Zemplén Kalandpark körül mostanában kivételesen nagy a médiafelhajtás. Ott járt a TV2, az RTL Klub, az M1 Híradó, Index videó (már több mint 107 ezren látták) készült és a sort folytathatnánk. Látható, hogy a sátoraljaújhelyi turisztikai fejlesztések jól pörögnek és ennek kapcsán kerestük meg a Zemplén Kalandpark vezetőjét Csorbáné Bolega Erikát, hogy beszélgessünk az aktualitásokról és a 2015-ös tervekről.

zemplenkalandpark.jpg

Kezdjük a legfelkapottabb témával: A két hegy közötti átcsúszópálya mikor nyílik meg? Mikortól lehet csúszni?
Csorbáné Bolega Erika: A két hegy közötti átcsúszó kötélpálya már használatra kész állapotban van, kollégáink a szükséges képzést is megkapták az üzemeltetéshez. Megnyitására csak az új kabinos felvonó átadásával egyidejűleg nyílik lehetőségünk, hiszen a Magas-hegyről átcsúszó vendég a Szár-hegyről a kabinos felvonó használatával juthat vissza a kiinduló állomáshoz, így a két új élményelem működése, működtetése összefügg.
A kabinos felvonó próbaüzeme már zajlik, a hatósági eljárás hosszát is beleszámítva februárban történhet meg a kabinos felvonó – és hozzá kapcsolódva – az átcsúszó pálya átadása a nagyközönségnek.

Mi a különlegesség ebben a pályában?
CS. B. E.: Az átcsúszó pálya különlegessége abban rejlik, hogy hazánkban ez az első, és a maga nemében eddig egyetlen ilyen létesítmény. Földrajzilag legközelebb az osztrák Alpokban található hasonló – melyet ugyanazok a szakemberek terveztek és építettek, akik a zempléni pályát is.

Az új, zárt kabinos kötélpályát is most üzemelitek be? Ezzel a fejlesztéssel kiket céloztatok meg?

Szólj hozzá!

Címkék: zemplén Zemplén Kalandpark


2015.01.08. 13:34 Észak-magyarországi régió

Téli kihívás és emberpróba: Téli Mátra Teljesítményúrák

Aki bírja a hideget és a kemény téli túrákat, annak a hidegben melegen ajánljuk a Téli Mátra Teljesítménytúrákat. A "téli akció" S, M, L és XL méretben csak január 31-én, szombaton lesz.

Egy kis M-es ízelítő:

Útvonalak, távok, "méretek"- Január 31. szombat
Rajt és cél: Mátrafüred, Erdészeti Iskola, Erdész út 11.

S útvonal: Mátrafüred – Lajosháza – Mátraháza – Mátrafüred Táv: 19 km
Szintidő: 5 óra Nevezés: 8.00-10.30 Nevezési díj: 900 Ft

M útvonal: Mátrafüred – Lajosháza – Kékes – Mátrafüred Táv: 25 km
Szintidő: 7 óra Nevezés: 8.00-10.00 Nevezési díj: 1200 Ft

L útvonal: Mátrafüred – Lajosháza – Galyatető – Mátrafüred Táv: 34 km
Szintidő: 9 óra Nevezés: 7.30 - 9.00 Nevezési díj: 1200 Ft

XL útvonal: Mátrafüred – Galyatető – Kékes – Mátrafüred Táv: 41 km
Szintidő: 10,5 óra Nevezés: 7.00 - 8.00 Nevezési díj: 1400 Ft

A mindenképpen ajánlott cuccok: Túrabakancs, túrabot (síbot), pohár (kulacs), Mátra térkép, zseblámpa(az XL távon). 

További részletek, nevezés, regisztráció, szállások:

Szólj hozzá!

Címkék: mátra túrázás


2014.12.17. 09:42 Észak-magyarországi régió

Hazánk első állandó tájékozódási futópályája a Bükkben

Felsőtárkány amúgy is népszerű kirándulóközpontjában a gyönyörű szép tó közvetlen környezetében  új sportos szabadidős lehetőségét teremtett meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Elkészült hazánk első állandó tájékozódási futópályája.

10421298_903099856366711_5864571052535008832_n.jpg

Fotó: bnpi.hu

Ez egy Skandináviában és Európa nyugati országaiban már elterjedt dolog, mely a terepi tájékozódási képességet fejleszti, sportolási lehetőséget teremt, de erdei séta formájában teljesítve a kirándulók számára is igen izgalmas program.Gyertek próbáljátok ki ti is bátran! Egészséges, kalandos, sportos, jó levegőn, szép környezetben, a közelben kisvasút is van és jókat lehet még túrázni, bringázni, akár télen is.

1013845_903099973033366_1206965994842108458_n.jpg

Fotó: bnpi.hu

A Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban, valamint közvetlen környezetében több, a bemutatást, ismeretterjesztést, oktatást, ökoturizmust segítő fejlesztés ért véget ebben az évben. .

További részletek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: természet bükk


2014.12.02. 12:50 Észak-magyarországi régió

Ilyen az itthoni hi-tech tél!

Ha a síelés mellett/helyett  szívesen neki indulsz a téli tájnak, adunk néhány ötletet azokból az újdonságokból, amit már itthon is kipróbálhatsz. Ilyenek a  snowsegway, airbord, husky kutyaszántúra, snowshredder. Ugye nem is gondoltad, hogy milyen változatos a kínálat. Ezekről egy jó cikket írtunk ITT

snowsegway.jpg
A téllel kapcsolatban sokan elutasítóak. Nem feltétlenül a hideggel van gondjuk, inkább azzal, hogy nem feltétlenül találják meg benne a kedvenc szórakozási formájukat.  

Tegyük fel, hogy nem fekszik neked a síelés, vagy valami mást is szeretnél kipróbálni. Tulajdonképpen mivel is tölthetnéd el az időt kint a havas (vagy kevésbé havas) tájban? Ha szívesen mozogsz, szükséged van az adrenalinra, vagy egyszerűen a kalóriákat is égetni kell valahogy, a gyerekekkel pedig mindig ki kell találni valamit... Tehát irány a hegyvidék!

Szólj hozzá!

Címkék: mátra természet téli sport Hegyi Sportok Bázisa


2014.11.28. 11:34 Észak-magyarországi régió

Ha hó, itthon vagyunk

A Mátrában éppen leesett az első, és hamarosan ajánljuk nektek a régió jó síterepeit, a Mátrában és a Zemplénben, de addig is itt egy kis video,  itthoni freeride, itthoni havon, itthoni tájakon.

Szólj hozzá!

Címkék: mátra zemplén


2014.11.27. 09:20 Észak-magyarországi régió

A gyerekek 1 óra alatt megtanulnak síelni

Sokan felnőttként tartanak a kezdéstől, a gyerekeiknek viszont szeretnék ezt a tudást, ezt az élményt megadni. Neked is fejtörést okoz, hogyan kellene elkezdeni ezt a sportot? Itthon pont jók erre a síterepeink.

SIPARK_SIOKTATAS.jpg

Síoktatók segítenek most megadni a szükséges információkat ahhoz, hogy felkészülj életed egyik nagy kalandjára! Megtudhatod első kézből, mi kell ahhoz, hogy Te is kipróbáld a síelést, és Te is el tudd dönteni, tiéd vajon ez a sport!  A Debreceni Decathlon Áruházban a következő 4 hétvégén péntektől vasárnapig informátorokkal beszélgethetsz arról, hogyan és hol szervezd meg az első síprogramot akár egyedül, akár barátaiddal, akár családoddal és gyermekeiddel! Legyél nyitott, szabadulj meg az előítéletektől! Éld át a csúszás élményét! 

Szólj hozzá!

Címkék: mátra heves


2014.11.10. 14:38 Észak-magyarországi régió

Borkorcsolya napok a Gyógyvizek Völgyében

November 21-23.-án terítéken Egerszalók, Demjén és Egerszólát legjobb borai és borkorcsolyái. A hétvége főszereplői természetesen a kiváló borok és a borkorcsolyák, amelyeket édes, sós, nyers, főtt és sült változatban, kóstoló és komplett menüsoros formában is fogyaszthatnak.

Borkorcsolya napok 2.jpg
Négy borászatban különböző időpontokban vehetnek részt pincetúrán, ahol a borok, pincék és a borászok történeteit megismerhetik néhány bor és borkorcsolya kíséretében. Két étteremben étvágygerjesztő és ínycsiklandozó étel és a hozzájuk harmonikusan illeszkedő borai akár ebédre vagy vacsorára ünneppé varázsolhatják a hétvége egy-egy napját.

Péntek kora délután a Demjéni kőtúra útvonalon barangolhatnak szakavatott kísérővel és szombaton Egerszóláton egy sajttúrán vehetnek részt, amely természetesen sajtkóstolóval zárul, amelyhez mi mást is kortyolhatnak, mint Egerszóláti Olaszrizlinget!

Különleges élmények érhetik azokat, akik szombaton felkeresik az Egerszalóki Barlanglakásokat. A barlanglakások lakói mesteremberek, akik bemutatják szerény hajlékukat, teszik a dolgukat. A sajtkészítő sajtot kóstoltat, a kovács kovácsol, a szövőnő sző és a fotográfus pedig megörökíti a vendégeket úgy ebben a környezetben, mintha ők is itt élnének.

A gyógyfürdők is bekapcsolódnak a maguk módján a programba. A Saliris Resort& Spa Gyógyfűrdőben a hétvégén különleges szaunaceremóniák lesznek a Demjéni Termálvölgy vendégei pedig előzetes bejelentkezéssel kis csoportokban vezetővel megtekinthetik a megnyitás előtt áll Cascade Barlangfürdőt.

Program:

Szólj hozzá!

Címkék: egerszalók heves demjén bor gasztronómia


2014.11.10. 11:53 Észak-magyarországi régió

Élmények és értékek

Bemutatjuk a Turisztikai Hotel Klaszter "Észak-Magyarország,élmények és értékek Európa közepén" címmel készített invitáló videóját.

További info: ITT

 

Szólj hozzá!


2014.11.10. 11:43 Észak-magyarországi régió

Adventi hangulat Északon

Az ünnepi fények ismét hangulatossá, meghitté varázsolják majd Eger, Gyöngyös, Miskolc, Salgótarján és Sátoraljaújhely főterét is. Kézműves termékek, édességek, forraltbor-kínálat, az adventi színpadokon pedig programok várják a látogatókat, Gyöngyösön, és remélhetőleg Egerben is korcsolyázni lehet majd az Adventi környezetben. 

Advent.jpg

Egri Advent 2014
2014. november 28. - december 24. Eger, Dobó tér
Idén újra a Dobó tér ad otthont az adventi vásárnak. Nemcsak a tér újult meg, hanem újak az adventi vásári faházak is. 

Gyöngyös Advent 2014
2014. december 4 - 24,Gyöngyös - Fő tér
Népi és iparművészeti kézműves termékek vására, kistermelői vásár, finom ételek és forró italok. Hangulatos adventi programok, mézeskalács falu és korcsolyapálya.

Adventi vásár Salgótarján 2014
2014. december 1 - 24, Salgótarján - Fő térén
Finomságok, ajándékok, karácsonyi kellékek...meghitt hangulatban.

IV. Zempléni Disznótoros és Adventi Vásár
2014. december 7.
Helyszín: Mikóháza, Történelmi pincesor
Az igazi disznótoroson és forralt boron kívül, természetes alapanyagokból készült helyi termékek vására is lesz.

VI. Zempléni Betlehemes Találkozó és Adventi napok
2014. december 16-18.
Helyszín: Sátoraljaújhely, Sétálóutca
Karácsonyi hangulatban a város Sétáló utcájában kerülnek bemutatásra a még élő ünnepi hagyományok

Adventi vásár Miskolc
2014. november 24.-december 24.
Adventi vásár Miskolcon. Ünnepélyes, meghitt hangulat Miskolc belvárosában.
Helyszín: Miskolc, Széchenyi utca Centrum áruház - Szemere u. közötti szakasza

Szólj hozzá!

Címkék: eger salgótarján miskolc gyöngyös sátoraljaújhely


2014.11.04. 09:06 Észak-magyarországi régió

Autentikus vigasság Hollókőn

Hollókő piacán november 8-án szombaton libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok ehetőek és vehetőek és kaphatóak lesznek szép palóc kézimunkák is. Sőt a vásáron a kicsik még találkozhatnak Lúdas Matyival és Döbrögi Urasággal is.

hollokő.jpg

Fotó: © holloko.hu


Az idei Szent Márton Napi Vigasság lesz a megszépült Ófalu első rendezvénye. A 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő programok, Szent Márton legendájából mutatnak be életképeket. Az ide látogatók Hollókő vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre.

Középkori és libás játékok, a hétvégén érkező 20 fokos melegfronttal együtt garantálják jókedvet mindenkinek.

És persze a Hollókő Főgúnárja címért idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények:)

Tervezett programok:
11:00 A vigasság ünnepélye megnyitója
Életkép Szent Márton legendájából
Középkori és libás játékok Szent László Vitézeivel
Vidám mulatságos előadások
Verseny a Hollókő Főgúnárja címért

További info: ITT

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: világörökség hollókő nógrád bor gasztronómia


2014.11.03. 12:31 Észak-magyarországi régió

Márton Nap Noszvajon

Noszvaj ezen a hétvégén is igazi hamisítatlan vidéki gasztro hangulattal, kézműves vásárral és nyitott pincékkel várja a kiránduló családokat, a libás étkek és az új borok kedvelőit. 2014. november 8-án szombaton 10.00-16.00 között,

noszvaj.jpg


A gazdaházban: Kemencés sütemény, lúdnyak tészta, újbor, csigatészta készítés, kézműves foglalkozás, népzenei bemutató, és kézműves vásár
A faluban pedig: Nyitott pincék és Libás étkek

További infó:
www.noszvajirendezvények.hu
www.noszvaj.hu
tel: +36 36 463 396

Nyitott pincék 2014.11.08-án, Márton-napon:

Szólj hozzá!

Címkék: noszvaj bor gasztronómia


2014.10.29. 09:21 Észak-magyarországi régió

Csodás életképek a Magyar Nemzeti Lipicai Ménesről

A szilvásváradi képeken keresztül megismerhetitek a Magyar Nemzeti Lipicai Ménes mindennapjait: tenyésztés, csikónevelés, fogathajtás, díjlovaglás, lovas turizmus, lovas bemutatók és lovas versenyek. Páratlan képek a lipicai lovak sokoldalúságáról, az anyakanca ménesről és a Bükk hegységben játszadozó lipicai csődörökről.

A klipp egy rövid részlet az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad "A Bükk fehér sziklái" című filmjéből. 

További infók:
www.menesgazdasag.hu
www.szilvasvarad.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: bükk heves szilvásvárad


2014.10.15. 08:45 Észak-magyarországi régió

Háromszáz fotós örökítette meg az őszt a Medves vidékén

A hétvégén rendezett Medvesi Fotós Maratonon bő háromszáz résztvevővel zajlottak a péntek délutántól vasárnap éjfélig tartó programok. A fotósok vezetett túrákon, kivilágított várakban, vadasparkban, bányamúzeumban, fotótechnikai bemutatón vagy éppen darus kocsiból készíthették el a legjobb felvételeket, de páncélos vitézeket és kovácsmestert is megörökíthettek a térségi erődítményekben.

fotosmaraton-002-1.jpg

 Fotó: © Fotós Maraton - Komka Péter

Közép-Európa egyik kevéssé ismert, de történelmi, természeti, tájképi és ipartörténeti emlékekben bővelkedő tája a Medves-vidék, mely a határon átnyúló Novohrad – Nógrád Geopark központi területének tekinthető. A Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. és a Karancs – Medves Természetvédelmi Alapítvány tavaly rendezte meg első ízben a Medvesi Fotós Maratont annak érdekében, hogy ezeket az értékeket minél többen megismerhessék. A szervezők célja az elsősorban amatőr és profi fotósoknak szóló nemzetközi programjukkal az volt, hogy az itt készült felvételek segítségével minél többen megismerhessék ennek a tájnak a karakterét, hiszen a résztvevők hazatérve saját honlapjaikon, közösségi felületeiken lényegében maguk ennek a tájnak a népszerűsítését segítik.

fotosmaraton-004-1.jpg

Fotó: © Fotós Maraton - Komka Péter

Az idei évben – a geopark határon átnyúló szellemiségével összhangban – belépett a szervezők közé a geopark szlovák oldali irányító szervezete, a Geopark Novohrad – Nógrád Jogi Személyek Társulása és a Füleki Vármúzeum is. Segítségükkel az első évben a Medves-fennsík környékén rendezett esemény idén október 10. és 12. között füleki és ajnácskői helyszínekkel bővült. A programpontok közötti mozgás elősegítésére autóbuszokat biztosítottak a résztvevők számára, mellyel két napra jelképesen újraindult a határon átnyúló tömegközlekedés Salgóbánya és Fülek (illetve Ajnácskő) között. A regisztrált résztvevők a térség turisztikai szolgáltatóinak többségénél különböző mértékű kedvezményeket is érvényesíteni tudtak. A fotósok körében már most népszerű, korábban ebben a komplexitásban máshol nem elérhető nemzetközi eseményt néhány éven belül „Kelet-Közép-Európa legnagyobb outdoor fotós fesztiváljává” kívánják fejleszteni.

Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény vár természet várak nógrád


2014.10.14. 10:02 Észak-magyarországi régió

Újdonságokkal csábít a Zsóry-fürdő

A mezőkövesdi Zsóry-fürdő 7 új kényeztető csomagajánlattal bővítette kínálatát, melyek szinte minden korosztály számára kedvezőbb belépési lehetőséget kínálnak.. A csomagajánlatok többek között gyógymasszázst, wellness használatot, aromaolajos masszázst, lábmasszázst és pedikűrt tartalmaznak fürdőbelépővel kombinálva.

Zsóry új medence.jpg

Tehát a nyári szezonon kívül is érdemes ellátogatni Matyóföld méltán népszerű, gyógyhellyé minősítette fürdőjébe, hiszen 2014. október 1.-től módosult a fürdő árjegyzéke, amely a jegyárak csökkenése mellett újdonságként szolgáló kedvezményes csomagajánlatokkal egészült ki sok vendég örömére.

A csomag ajánlatok letölthetőek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: mezőkövesd fürdő


2014.10.13. 15:27 Észak-magyarországi régió

Hétvégén jön az Egri Vár Napja

Minden évben ugyanazon a napon, október 17-én rendezik meg az Egri Vár Napját. Ebben az évben sem lesz ez másként, ismét együtt tiszteleghetünk az egri vár hős védői és Dobó István várkapitány előtt. Az egész napos egri programon kézműves foglalkozások, haditorna bemutatók, látványos történelmi felvonulás igyekszik elénk varázsolni az Egri Vár dicső napjait.

végvári15.jpg

További infó: az Egri Vár oldalán

További egri programok: az egriprogramok.hu -n

Részletes programok:

Szólj hozzá!


2014.10.08. 15:42 Észak-magyarországi régió

Októberi programok az Aggteleki Nemzeti Parkban

Az Aggteleki Nemzeti Parkba is beköszöntött az ősz. Esténként szarvasbőgés hangjai egészítik ki a tücsökciripelős csendet. A természet változása az őszi hónapokban a legszínesebb, egy-egy erdei séta igazi feltöltődést jelent a szürke hétköznapokban. Októberben több ilyen túrára is van lehetőség,de kulturális és ismeretterjesztő programok is várják az érdeklődőket.

aggtelek 7(ST Press fotótáras).JPG

Október 4.

Szüreti Játszóház

 • Kézműves foglalkozások természetes alapanyagok (csuhé, termések) felhasználásával. 
 • Helyszín: Jósvafő, Szőlő-hegy 10.00 óra
 • A részvétel ingyenes.

Geotúra az Aggteleki Nemzeti Parkban

 • Az Esztramos-hegyen vezetett geotúra keretében bejárjuk a hegy természetes állapotú felszíni ösvényeit és régi a bányaudvart.
 • Helyszín: Esztramos-hegy Bódvarákó 10.00 óra

Geotúra a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben 

 • Geotúra szakvezetéssel. Vulkánkitörés, modellezés, vulkáni kőzetek és ásványok a Nagy-hegyen, jégkori porviharok nyomában, kőzetek a pincefalban. 
 • Helyszín: Tokaj-hegy ,Tokaj. Találkozó: Tokaj vasútállomás. A részvétel ingyenes. Időpont: 10.15

Október 6.

Állatok Világnapja (Herman Ottó Emlékév)

 • A program a témához kapcsolódó előadást, foglalkozást és vetélkedőt foglal magában. 
 • Helyszín: Jósvafő, Kúria Oktatóközpont 09.00 óra A részvétel ingyenes. 

További érdekességek a Facebookon.

Még több program,részletesebben ITT

Szólj hozzá!

Címkék: aggtelek


2014.10.06. 08:52 Észak-magyarországi régió

Szarvasgomba-vadászat a Szalajka-völgyben

Hétvégén, október 11-én idén már a 17. alkalommal lehetünk részesei a szilvásváradi Lovas étterem által szervezett szarvasgomba vadászatnak a Szalajka-völgyben. A szarvasgomba kereső versenyt szarvasgomba és szarvasgombás termékek bemutatója és vására kíséri. 

szg.jpg
Kép:© lovasetterem.hu

Programok:

 • Falusi reggeliztetés-szarvasgombával
 • Mustkóstoló és pálinkabár
 • Kereső Kutyák Országos Versenye
 • Éles vadászat a Bükk lankáin
 • A Lipicai Ménes megtekintése
 • Rozépárbaj az "Egri Csillagokkal" (Ostoros Bor, Dula Pincészet, Tóth Ferenc Borászata,
  Juhász Testvérek Pincészete, Gál Tibor, Varsányi Pincészet, Bolyki János Pincészete)
 • A kutyás verseny eredményhirdetése
 • Gála étkezés a Stílusos Vidéki Étterrmiség és Egri Kézműves Borászok közreműködésével
 • Egész napos kiállítás és vásár: szarvasgomba, szarvasgombás termékek,csokoládék,házi sajtok: kecske-, juh- és tehéntejből, pálinka kóstoló és vásár Rokker Zsolti pálinkáiból

A nap folyamán fellép továbbá a JaJa együttes, versek megzenésített változataival, illetve áthangszerelt népdalokkal.

 Vendégeket kizárólag előre bejelentkezés alapján tudják fogadni, érdemes időben jelentkezni!

Az egésznapos rendezvény részvételi díja: 20 000 Ft/fő

Jelentkezésüket az alábbi elérhetőségeken várják:

Lovas Étterem, Szilvásvárad, Szalajka völgy
telefon: +36 36/564 057 vagy Gál Gábor: +36 30/955 21 80
e-mail: lovasetterem@t-online.hu
web: www.lovasetterem.hu
facebook:www.facebook.com/lovasetterem

Szólj hozzá!

Címkék: szilvásvárad


2014.10.06. 08:42 Észak-magyarországi régió

Hollókői Szüreti Fesztivál

Október második hétvégéjén a falu apraja nagyja népviseletbe és maskarába öltözik ezzel hirdetve,hogy véget ért a szüret. A szőlőművelésből Hollókőn szinte már csak a szüret ünnepe maradt meg,így elevenítve fel a hozzá kapcsolódó szokásokat, színes felvonulást és kihirdetve az idén történt eseményeket.

2014. október 11.

A4FE48C5D1C90679E5765FD39C4DB2CD.jpg

Kép: ©holloko.hu

E jeles ünnepen a falusiak a munka során bekoszolódott ruháikat, színes viseletre cserélik, és abban járják végig az utcákat. A település több pontján a kisbíró versbe szedve kihirdeti az elmúlt év eseményeit.
Bár az idei nem tartozik a legbőségesebb évek közé, a kóstoló idén sem maradhat el. A bor és a mustkóstolás ideje alatt a helyi és a környékbeli néptáncosok mellett a Cimbaliband műsorát lehet megtekinteni.

Programok:

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál hollókő nógrád


2014.09.29. 09:03 Észak-magyarországi régió

Nyílt nap a Bolyki Pincében

A csapadékos nyár után csodálatos napsütéses őszünk van. Már a Pinot-t szüretelik és erjednek a könnyű fehér borok. Október 11-én egy nyílt nap alkalmával megkóstolhatjátok az új Sauvignon Blanc-t, Hárslevelűt, Rosét és Királyleánykát egyenesen a tartályból valamint megnézhetitek, hogy zajlik a feldolgozás a Bolyki Pincében. 

10696280_757722077603172_49133938029158316_n.jpg

További részletek és programok hamarosan,infók a Facebookon.

Az eseményhez pedig ITT csatlakozhattok.

 

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.09.26. 10:32 Észak-magyarországi régió

Turizmus Világnapja - Észak-Magyarországon is

Közeledik szeptember 27., a Turizmus Világnapja, amikor az egész világ együtt ünnepel. Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy mit is ünnepelünk ilyenkor pontosan. A válasz rém egyszerű. A turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az esemény központi témájaként a turizmus és a víz kapcsolatát jelölte meg. 2014-ben a mottó: „Tourism & Community Development”, vagyis a "Turizmus közösségépítő ereje".

tvn.jpg

E jeles nap alkalmából rengeteg akció, apró figyelmesség várja országszerte a pihenni vágyókat szeptember 27-én és a kapcsolódó hétvégén. (További információ: www.itthon.hu)

Az Észak-magyarországi régió számos településén is különféle akciókkal kedveskednek a vendégeknek ebből az alkalomból!
És a szakmai résztvevőkről sem feledkeztünk meg, szeptember 26-án Családi napra várjuk a kollegákat, partnereket Edelénybe, ahol az Edelényi Kastélyszigetben

Néhány helyszín javaslatunk szeptember 27-ére:

Eger,  Hotel Aqua Eger & Zsálya Bisztró,  szeptember 27.

Turizmus Világnapja alkalmából (á la carte étkezés esetén) meglepetés desszerttel kedveskednek vendégeiknek.

Miskolc, Tourinform Miskolc Szeptember 27.

A Tourinform Irodában apró ajándéktárggyal lepnek meg minden vendéget, úgy, mint az órarend, vonalzó, hűtőmágnes, lufi.

Szeptember 27-én az Itthon vagy! – Magyarország szeretlek! nap keretében egész napos programok lesznek a Diósgyőri várban, ahol a látogatók között 150 db "Ez Miskolc!" című CD-t sorsolnak ki.

Sárospatak, Tourinform Sárospatak, szeptember 27.

Tourinform irodában megismertetik a látogatókkal a turizmus világát, az iroda működését és egyben egymást is. Közösen fedezhetjük fel az Újbástya Rendezvénycentrumot, ahol az iroda működik. Természetesen apró ajándékkal kedveskednek a vendégeinknek.

Egerszalók, Saliris Hotel Egerszalók, szeptember 27.

A szállóvendégek részére szaunaprogramokat és más kedves meglepetéseket szerveznek ezen a napon.

Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény


2014.09.25. 09:03 Észak-magyarországi régió

Transzbükki vándortábor októberben

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság háromnapos, természetvédelmi szakvezetéssel egybekötött gyalogos vándortábort szervez a Bükk-fennsíkot bejárva, nyugat-keleti irányban átszelve a Bükköt, megtapasztalni a hegység számos természeti és kultúrtörténeti kincsét. Ha érdekel a természetvédelemben dolgozó szakemberek munkája, nem hagy hidegen az őszi erdő szépsége, a természet nyugalma és mindezt jóleső mozgás közben, hozzád hasonló emberek társaságában szeretnéd átélni, itt a helyed! 

Névtelen_2.jpgKép: ©Kozma Attila, bnpi.hu

A tábor időpontja 2014. október 3-5 (péntek-vasárnap).

Az útvonal:

1. nap: Bélapátfalva – Katonasírok – Kelemen széke (704 m) – Őr-kő (880 m) – Cserepes-kői barlangszállás – Őserdő – Tar-kő (950 m) – Zsidó-rét – Hármaskút – Bánkút

2. nap: Bánkút – Csipkéskút – Jávorkút – Bolhás – Sebes-víz – Ómassa – Szentlélek

3. nap: Szentlélek – Örvény-kő (764 m) – Magos-kő (635 m) – Udvar-kő-bg. – Kőlyuk – Szeleta-bg. – Felsőhámor – Lillafüred (Szt. István-bg.)

További infók,részletes útvonal ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: bükk


2014.09.24. 09:44 Észak-magyarországi régió

FÚZIÓ Szerda az Acoustic Galleryvel

Útjára indulnak a FUZIO Kult Szerdák, Egerben Gál Tibor bor-élménycentrumában! Az első alkalommal, október 1-én, a debreceni Acoustic Gallery lép fel a rock történelem legnagyobb számaival, és ezen az estén végre útjára indul a bikavér házasító automatája is, aminek segítségével mindenki kipróbálhatja magát borászként.

fúzió.jpg
Kép: © facebook.com/galtiborfuzio

2013. október 1. 19:00

Biztosítsd a helyed asztalfoglalással a fuzio@galtibor.hu email címen vagy a +36 20 85 25 002-es telefonszámon!

Belépő: 1500 Ft, ami tartalmaz egy pohár bort. :)

Hely: Gál Tibor FÚZIÓ bor élménycentrum

Eger, Csiky Sándor utca 10.

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia