Régiós receptek

névtelen.JPG

Hirdetés

blog_banner.jpg

Tovább a Facebookra

Minden lépés új élmény!

em_160.jpg

2014.07.21. 11:42 Észak-magyarországi régió

Matyóföldi Folklórfesztivál Mezőkövesden

Egy hamisítatlan népi fesztivál, az egyik legismertebb hazai népművészeti elem - a matyó hímzés - ünnepe a mezőkövesdi Matyóföldi Folklórfesztivál 2014. augusztus 1-3.-a között. A csodálatos matyó népművészet hazájában számos távoli országból és hazai tájakról érkező népi együttes és kézműves találkozik mindannyiunk örömére. 

A rendezvényen színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsora tekinthető meg egyszerre több helyszínen a 3 nap folyamán. Esténként gálaműsor illetve nemzetek táncháza, ahol a vállalkozó kedvűek megtanulhatják a látottakat. Vasárnap zenés- táncos felvonulás (menettánc) indul a Főtértől a Kavicsos- tóig. A programok végét egy gálaműsor zárja valamennyi résztvevő közreműködésével.

10.jpg

Forrás: matyofolk.hu

További részletek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mezőkövesd


2014.07.18. 09:34 Észak-magyarországi régió

VIII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok Gyuri bácsival

Hétvégén újra megrendezik a gyógynövények ünnepét Bükkszentkereszten. A gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füvesember, Szabó György. Gyuri bácsi a régi családi hagyományt követve készíti egyedülálló gyógyteáit. E két nap alatt a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg a látogatókkal.

A szakmai programok mellett többek között gyógytea kóstolón, egyéni tanácsadáson, szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. Gyógynövény tudástárban lesz gyógynövény-felismerés játék és gyógynövény bemutató. Lehetőség nyílik Gyuri bácsi gyógynövénykertjének megtekintésére és a csodálatos bükki táj felfedezésére is.

6.jpg

2014.07.19-20.

A szakmai programok mellett kézművesek, népi iparművészek, tájjellegű és gyógynövénnyel készült ételek, valamint a falu lakóinak házi finomságai várják a vendégeket.

A szakmai programok néhány tanácsadás és szűrés kivételével ingyenesek.

Részletes programok:

Szólj hozzá!

Címkék: természet bükk


2014.07.14. 14:31 Észak-magyarországi régió

Turisztikában is erősít az EFOTT

Hazánk legrégebbi fesztiválja, július 15-20 között „régi” újdonsággal rukkol elő, hiszen nem csupán zenei, de turisztikai programokkal is várja az érdeklődőket. A fesztiválozók a mellett, hogy diák-barát árakon mártózhatnak meg a miskolctapolcai Barlangfürdőben és a Kemény Dénes Sportuszodában, pár száz forintért bortúrán, lillafüredi kiránduláson, vagy akár tanbánya-látogatáson is részt vehetnek.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a nevében foglaltakhoz híven a turisztikai kincsek kiaknázására is minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet.

barlangfurdo_1.jpg

Forrás: EFOTT 

Fedezd fel az észak-magyarországi régió adta kulturális és turisztikai sajátosságokat az EFOTT-tal!

További infó: www.efott.hu; Facebook esemény: ITT 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál miskolc miskolctapolca


2014.07.04. 13:12 Észak-magyarországi régió

Gönci Barack Fesztivál 2014

A fesztivál minden kétséget mellőzve az év legjobb barackos bulija sok zenével, gourmand barackos felhangokkal, gyermekprogramokkal, igényes helyi és kézműves termékekkel. Aki kedveli a gyümölcsöt, érdekli a gasztronómia, vagy szerelmes a vidékbe, annak ott a helye.

Azt elárulhatjuk,hogy idén még barackosabb és még barátságosabb lesz a Vigasság. Érkezéskor mindenki kap egy barackot; abban a halmazállapotban, amilyenben szeretné. A gyermek- és családi programok mellett erős lesz a zenei és a gasztronómiai felhozatal is. 

2014. július 12 - 2014. július 13.

1306756.jpgForrás: a rendezvény honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál baz zemplén


2014.07.04. 06:10 Észak-magyarországi régió

Szent Erzsébet nyomában- Sárospatak

Noha Erzsébet – II. András magyar király és Merániai Gertrúd gyermeke – csak négy évet élt Sárospatakon,ahol 1207-ben született, mégis nagy kultusza van a városban. A szent életű királylány emléke előtt zarándokút is tiszteleg. SZENT ERZSÉBET NYOMÁBAN számos csodás esemény történt. 

A kor szokásainak megfelelően Erzsébetet már 4 éves korában eljegyezte thüringiai Hermann őrgróf, ezért került a kis menyasszony Wartburgba. Hermann korai halála miatt a házasság meghiúsult, helyébe öccse, Lajos lépett, a frigy 1221-ben jött létre, s a boldog házasságból három gyermek született. Az idillikus kapcsolat nem tartott sokáig, mivel a Szentföldre igyekvő Lajos váratlanul elhunyt. Erzsébet ahol tudott, segített a szegényeken, árvamenhelyet és kórházat alapított, emellett kemény, vezeklő életmódot folytatott. Négy esztendővel férje halála után ő is megtért Teremtőjéhez, sírja mellett Pünkösdkor érdemes Sárospatakra látogatni! Ekkor rendezik ugyanis a hagyományos Szent Erzsébet Ünnepet. 

1280px-Kosice_-_St._Elisabeth_Cathedral_1.JPGForrás: élmény itthon 2014/június

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak


2014.07.03. 14:50 Észak-magyarországi régió

Miskolc matricás album

A miskolci TDM tagjai idén különleges ajándékkal várják a városba érkező családos vendégeket: az egyesület tagjainál, a kapcsolódó szállodákban, panziókban, magánszállásokon, éttermekben és a TDM infopontokon már kérhetik a családok a Miskolc matricás albumot, amely nagyszerű városfelfedező játékra csábítja a kicsiket és szüleiket, hiszen a matricákat viszont csakis a kapcsolódó látnivalóknál és szolgáltatóknál kaphatják meg ingyenesen az érdeklődők.

miskolcm.jpg

Forrás: Miskolc TDM-MIDMAR

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc


2014.07.01. 08:00 Észak-magyarországi régió

Éjszakai csillagvizsgálás

Felsőtárkány közelében, a dolomit bánya udvarában 2014. július 5-én éjszaka vár a hajnalig tartó program, nyílt- és gömbhalmazokat, csillagvárosokoat, ködöket, csillagképeket és reményeink szerint sok-sok meteort fogunk tudni megfigyelni. Az időjárás várhatóan kedvezni fog az egész éjszakán át tartó távcsöves csillagászati megfigyelésekhez és a meteor vadászathoz. 

gyerekek_csillagnyommal.jpg

Az éjszaka során egy 20 centiméteres Schmidt-Cossegrain típusú robottávcső lesz segítségünkre.A rendezvény összes résztvevőjének meleg itallal is kedveskedünk. Az első 20 jelentkező számára tábori ágyakat, és hálózsákokat biztosítunk.

További információk

Szólj hozzá!


2014.07.01. 08:00 Észak-magyarországi régió

XV. Kisnánai Várjátékok 2014

A kort megidéző vitézi bemutatók,mutatványosok,zenék,táncok várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A felújított vár tárlatvezetéssel megtekinthető. 

Programok:

 • Nánai Sólymos Vitézek műsora
 • Bandiera Zászlóforgatók
 • Lázár Attila Bábjáték
 • Babszem Jankó Gyermek színház
 • Kard és Kereszt Johannita testvériség
 • Szittya lovasíjász bemutató
 • Tűzmadarak bemutató
 • Blackrose Night koncert

Ezenkívül lesz még fafaragás,agyagozás,és fonalgrafika is.

72122715.jpg

Forrás: panoramio.com/photo/72122715

 

Programok részletesen ITT

További információk: 37/324-012 vagy  konyvtarkisnana@citromail.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vár


2014.06.30. 13:55 Észak-magyarországi régió

XVIII. Egri Bikavér Ünnep Eger, Érsekkert: 2014. július 10-13.

Idén immár tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Egri Bikavér Ünnep, ahol a borvidéken honos fajták megkóstolása mellett a hozzájuk illő gasztronómiai különlegességek és különböző programok -kicsiknek és nagyoknak egyaránt, várják az oda látogatókat.

Két színpadon 4 napon át tartó koncertek, különböző formációk, egri dj-k,délutánonként pedig gyerekprogramok várják a látogatókat. A rendezvényen traktoros gyorsulási és szépségverseny, magyar gyártású motorkerékpár, illetve veterán autó kiállítás, hordókészítő bemutató, a kicsiknek kisállat simogató teszi emlékezetessé a hétvégét.

9195ecce272b2de696297fe0389c7241.jpg

Forrás: bikaverunnep.hu

A programok részletesen megtekinthetőek: ITT

Facebook: ITT

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.30. 08:08 Észak-magyarországi régió

Matyó Strandparty - Zsóry Fesztivál 2014

Az idén is megrendezésre kerülő 3 napos rendezvény, július 4-6-ig a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben vár különféle programjaival. 

Többek között 2 élő koncerttel is, ezen a nyáron Fenyő Miklós és az Irigy Hónaljmirigy látogat el Zsóryba. A fürdőben szórakoztató és sport programok,matyó divatbemutató, Lorán Barnabás humorista fellépése, kézműves foglalkozások várják még a látogatókat. A programok alatt egészségügyi szűrésekre illetve egészséges étel- és ital kóstolásra van lehetőség.

zsory_furdo.jpg

Forrás: zsory-furdo.hu

Helyszín: Zsóry Gyógy-és Strandfürdő

A fesztivál a strandbelépő ellenében látogatható.

Az esemény facebook oldala : ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mezőkövesd


2014.06.28. 09:40 Észak-magyarországi régió

Impozáns kincstár nyílik Gyöngyösön

2014. július 1-től látogatható a nagy közönség számára is az Almásy család egykori palotájában a Szent Bertalan-templom megújult Kincstára és restaurátor-műhelyei.

szentbertalankincstár.jpg
A múzeumban kiállított ötvöstárgyak az Esztergomi Főszékesegyház kimagasló értékű kincstára után az ország második leggazdagabb gyűjteményét alkotják. A gyöngyösi kincstárban kiállított 43 ötvösmű, közte 12 középkori, illetve reneszánsz liturgikus tárgy, mind számszerűségükben, mind műtörténeti értékük miatt igen értékesek és jelentősek. Az új turisztikai szolgáltatás a vallási turizmus különleges, egyedi attrakciója Gyöngyösnek és az Észak-magyarországi Régiónak. A projekt európai uniós társfinanszírozással, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében valósult meg.

Látogatható restaurátor-műhelyek
Újdonság a kincstár két restaurátor-műhelye, ahol a kincstárban és a térség templomaiban található ötvös- és textil liturgikus tárgyak, történelmi értékű műkincsek javítását, restaurálását végzik az itt dolgozó szakemberek. A műhelyek bejelentkezést követően látogathatóak.

További infó: ITT és Gyöngyös-Mátra térségéről, látnivalókról és szállásokról meg ITT!

Szólj hozzá!

Címkék: mátra gyöngyös


2014.06.27. 08:25 Észak-magyarországi régió

Top Borászatok az Egri Vár tövében - egész nyáron garantálva

Már hagyomány a rendezvény, így természetesen idén is ott lesznek a "Top borászatok az Egri Vár tövében". Az egri Dobó utca 18. szám alatt található, kellemes pincehelyiségben hetente más-más Egri Borvidéki borászat borait kóstolhatjátok meg.

borudvar.jpg

Íme a sorrend:

Várunk mindenkit szeretettel - és persze kiváló borokkal!

További egri pincészetek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.24. 15:22 Észak-magyarországi régió

Barlangok Napja 2014

Hol máshol, mint az Aggteleki-karszt naponta látogatható barlangjaiban, 2014. június 25. és 2014. június 29. között. Ezeken a napokon egységes, kedvezményes árú belépőjegy van érvényben a különböző barlangokba, barlangrészekbe.

baradlabarlang.jpg

Június 25. szerda: Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra

Részvételi díj: 700 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig)

Június 26. csütörtök: Baradla-barlang, jósvafői rövidtúra

Részvételi díj: 600 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig)

Június 27. péntek: Baradla-barlang, vörös-tói középtúra

Részvételi díj: 800 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig)

Június 28. szombat: Vass Imre-barlang

Részvételi díj: 800 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig) 

Június 29. vasárnap: Rákóczi-barlang

Részvételi díj: 900 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas)

Vár szeretettel az Aggteleki Nemzeti Park!

Szólj hozzá!

Címkék: természet aggtelek


2014.06.24. 09:10 Észak-magyarországi régió

Miskolctapolcán móka, kacagás és miegymás - hamarosan EFOTT

2014. július 15. és 20. között - ismét a miskolci Egyetemvárosba érkezik hazánk egyetlen vándorló fesztiválja, az EFOTT. Az öt napos hallgatói bulin nem kell nélkülözni a megye híressé vált előadóit, akik féktelen szórakozást ígérnek, ahol majd kora esti kultúrával vár az EFOTT.

A humor és a modern költészet is Miskolctapolcára költözik júliusban. Az esti pörgés előtt, józanító lazulásként a verselés és a nevetés is teret kap majd hazánk legnagyobb hallgatói buliján. Az ország legjobb slammerei naponta zsonglőrködnek majd a szavakkal, míg a Dumaszínház mókamesterei is a jó hangulat elmaradhatatlan kellékei lesznek.

Efott.jpg

A sátor árnyékában, egy jó hűsítő mellett délutánonként a nevetés is regenerálja majd a fesztiválozókat, hiszen minden nap 15.00 órától a Dumaszínház oszlopos tagjaival hangolódhatnak az aznap esti őrületre. Janklovics Péter, Dombóvári István, Mogács Dániel mellett a régió szülötte, Kiss Ádám is próbára teszi majd a nevetőizmokat.

További friss infók és a részletes programok: www.efott.hu; facebook.com/efott

Szólj hozzá!


2014.06.23. 08:25 Észak-magyarországi régió

Mátrai Veteránautó Találkozó és Szevasz Nyár Szuperkoncertek

Gyöngyös város főtérén június utolsó hétvégéjén a veteránautó találkozón olyan régi autókkal, motorokkal találkozhattok, amelyek már ritkaságszámba mennek az egész világon. 

Betétprogramként veteránautók versenye, kiállítása, felvonulása, este koncertek várják az érdeklődőket! Bereczki Zoltán, Nika, Drops/Mojito és Bogi élő koncertekkel híven kísérik és teszik teljessé a hosszú hétvégének is beillő dupla programot.

veterán.jpg

kép forrása: 6van.eu

Az esemény részletes programja:

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mátra rendezvény gyöngyös


2014.06.22. 09:23 Észak-magyarországi régió

Vitézek, legendák és új magyar rockopera - Salgótarjáni Nyári Játékok

Idén előszőr - Salgótarjáni Nyári Játékok  - középkori látnivalókban bővelkedő színes programsorozattal, lovagi tornával, piactérrel, királyi lakomával, szabadtéri színházi előadással, ügyességi játékokkal vár Salgótarján város fő tere és a Salgó vára - 2014. június 24 és 28 között.

Lesz vitézek napja; szerelmesek éjszakája; művészetek-; vigadalom-; és kézművesek napjai, valamint legendák és mesék földjén programok, továbbá a "Mátyás az igazságos" - új magyar rockopera a Sziget Színház előadásában.

stnyjátékok.jpg

Forrás: tarjanikepek.hu

A részletes program:

Szólj hozzá!


2014.06.20. 11:36 Észak-magyarországi régió

Jönnek a legjobb GeoGondolatok - Salgótarján - Karancs-Medves

Szerintük is kirándulás közben jönnek a legjobb gondolatok, ezért készült egy mobil applikáció a GeoGondolat címmel, ahol interaktív túravezetés során találkozhatsz Oravec Nóra, Pindroch Csaba és Kubinyi Júlia gondolataival a Karancs-Medvesen!

geogondolat.jpg

Forrás: Salgótarján Turisztikai Desztináció facebook oldala

A GeoGondolattal könnyedén ráhangolódhatsz a természetre, segít az inspirálódásban és a feltöltődésben.

Hogyan? Először is sétálnod kell a természetben! 4 túraútvonalat is biztosítanak ehhez a salgótarjáni Karancs-Medves vidékén interaktív túravezetéssel, hogy el ne tévedj. Ha ez már megvan, jöhet az inspiráció gyűjtés. A salgótarjáni erdők fái beszélnek hozzád! Inspiráló gondolatokat helyeztek el, amikkel sétád során találkozni fogsz.  Ha eszedbe jut valami, amit sétáid során szeretnél feljegyezni, vagy megmutatni a barátaidnak, a GeoGondolat természetjáró alkalmazással ezt is megteheted.

Az applikáció itt tölthető le, egyelőre Android készülékre, hamarosan lesz IOS-ra

További infók és kirándulási tippek Salgótarján és Karancs-Medves térségéből: ITT

További érdekességek a facbookon: ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: salgótarján természet nógrád


2014.06.19. 09:01 Észak-magyarországi régió

Szezam tárulj - fellebben a fátyol a Mesés Shiraz fürdőjében

Júniusban folyamatosan adják át a Mesés Shiraz újragondolt, minden eddiginél pazarabb bővítményeit, élményoázisait Egerszalókon a Gyógyvizek-völgyében!

Közel 2500 nm bővítményen, újragondolt csodálatos iráni hammam világ, perzsa szauna birodalom és pazar arab fürdőház. Színes keleti szobák és lakosztályok és 3000 nm területen marokkói pihenőkert orientális élménymedencével, pihenőkkel…

shiraz.jpg

Arab fürdő

Június 20-tól az élmények tovább folytatódnak az arab fürdőkultúra ihlette különleges spa-világban. Lélegzetelállító építészeti alkotásba megvalósuló fürdőnkkel a korábbiakhoz képest négyszer akkora vízfelülettel szolgáljuk vendégeink tökéletes pihenését. Az U-alakú óriás medencében 20 különböző élményelem közvetíti a víz frissítő rezgéseit.

Forrás: Shiraz.hu

További info: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: hotel egerszalók


2014.06.17. 09:07 Észak-magyarországi régió

Múzeumok Éjszakája Északon


Idén is vár a múzeumok éjszakája Észak-Magyarországon is, minden évben bővül a csatlakozó múzeumok, programok száma, remek és különleges élmények kavalkádja vár rátok, de előre szólok, hogy nagyon nehéz lesz választani.

Egerben a Líceumban: Varázstorony - panorámaterasz és Camera Obscura segít a magasból betekinteni Eger hangulatába. Klasszikus mesék diafilmen, vagy akár a barokk freskófestészet remekei is megtekinthetőek a Líceumban. Idén már a Kepes intézet kiállításai megtekinthetőek, ahol egy Egy éjszakás kaland előadás is érdekes élményt tartogat. Az Egri várban "kazamaták éjszakája" és „Kincsek a talpunk alatt” kiállítás, lesz tánc a tűz körül, kézműves műhely a Gótikus palota udvarán és további gyerek programok valamint követhetjük az Egri Vitézlő Oskola fáklyás felvonulását is Eger történelmi belvárosán keresztül. 

Miskolcon a Hermann Ottó múzeumban megtekinthető a Szász Endre gyűjtemény, és szép élmény lehet
Hollóházi porcelánfestés, mikor is elkészíthetjük saját készletünket szakemberek segítségével, lesz még gasztroudvar, fegyverbemutató és éjszakai tárlatvezetés. Lógjunk együtt! – Próbáld ki a barlangi kötéltechnikát a Marcel Loubens Barlangkutató egyesület, és az Alsódobszai Természetvédelmi egyesület barlangászaival, a múzeum belterében!  (Majdnem) mindent a kéznek! – játékos, interaktív „kutakodás” is vár a „Pannon-tenger Múzeumban” . Szentléleken, Pálos kolostorban pedig - Ismerkedj meg a Bükki barlangokkal! – Barlangászok segítségével kipróbálhatod ügyességedet és bővítheted tudásodat a barlangok rejtélyes világáról, lesz itt még ételkóstoló és Szentiván éji tűzugrás is.

Sátoraljaújhely-Széphalmon a Petőfi Irodalmi Múzeum - Magyar Nyelv Múzeuma vár a következő különleges programokkal lesz Nyelvlesen. Kalandozások a nyelv körül, Titkok Titka- A magyar nyelv múltja, jelene és jövője, érdekes lesz az év szava kihirdetése is, lesz hozzá néptánc, tűzugrás és a végén feltüzelve - társastáncoktatás is

és nem utolsó sorban az egyik lesz idén is Mátrában - Mátrai Múzeumok Éjszakája. Egész estés autóbuszos utazásra is lehet jelentkezni a Mátrában történelmi pincesortól várakon, tájházakon át olyan különleges helyszínekig kalauzolnak minket. Részletes program és az útvonalak.

Az eseményben résztvevő összes régiós és országos kiállítóhely ezen az oldalon szerepel, a Magyar Turizmus Zrt. pedig egy nyereményjátékkal csatlakozik az akcióhoz, amely elérhető itt.

Szólj hozzá!


2014.06.16. 15:10 Észak-magyarországi régió

Borterasz, Borkemping és Venyige Spa

Egerben Június 22-én nyítjotta "a lelkész, a borász és a pincér" a régió egyik legszőlőközelibb borturisztikai  attrakcióját. 

"Csernus Imre 2009 óta él az egri régióban. Egerben alapították meg Csutorás Ferenccel és Mészáros Péterrel az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot (AÉS). Az elmúlt öt évben megmentették a kivágásra ítélt, 100 éves érseki szőlőt, Csutorás Ferenc készíti a naturális borokat, június 22-én pedig megnyílik az Almagyar Borkemping, Borterasz és Venyige Spa, ahol mindenki lazulhat közvetlen a szőlőben.

venyigespa.jpg

Bővebb információk és térkép: ITT

Friss képgaléria a heol.hu-n.

További érdekességek és Dr. Csernud Imre - DEPRESSo-ja:

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.10. 09:00 Észak-magyarországi régió

Operán innen, Bartókon túl

avagy Bartók Plusz Operafesztivál a Bartók utáni népszerű operairodalom jegyében Miskolcon, június 13-22. közott. Az igazi fesztivál hangulat garantált Miskolc belvárosában, idén is lesz ingyenes szabadtéri operaelőadás és sok-sok kísérő rendezvény megannyi helyszínen: térzenék, "nyáresti zenék", fesztiválterasz, továbbá mese musical is várja a kicsiket és nagyokat. 

operafesztival.jpg

 Forrás: operafesztival.hu

Milyen PLUSZt kínál a fesztivál?

 • Plusz, mert: a XX. és XXI. század operaritkaságait szólaltatja meg, a Bartók utáni operajátszást mutatja be
 • Plusz, mert: olyan kortárs művek ősbemutatóit szervezi, amelyek ismét népszerűvé tehetik a műfajt
 • Plusz, mert: operaíró-versenye a népopera hagyományaihoz nyúl vissza kortárs eszközökkel
 • Plusz, mert: unikális és meghökkentő darabjairól talán nem is gondolnánk, hogy operák
 • Plusz, mert: olyan neves művészeket hív színpadára, akik a ma sztárjai
 • Plusz, mert: ingyenes szabadtéri produkcióival szokatlan élményt nyújt közönségének
 • Plusz, mert: az opera mellett más művészeti ágak is bemutatkoznak színpadán
 • Plusz, mert: magyar színházakkal létrejött koprodukcióival felélénkíti a magyar operajátszást

Büszkén kijelenthetjük, hogy a Bartók Plusz Operafesztivál 2001 óta az Európai Unió és Kelet-Közép-Európa országainak meghatározó operaszemléje, a Bartók-életmű legteljesebb bemutatásával a legmeghatározóbb Bartók-fesztivál.  

A fesztivál programja, információi és jegyértékesítés: www.operafesztival.hu

5+1 kis ízelítő, amit érdemes tovább olvasgatni:

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál miskolc


2014.06.10. 07:48 Észak-magyarországi régió

Bezárhatunk Miskolcon a pincébe?

A régió és Miskolc első és egyetlen, valódi szabadulós játékára invitálunk. Csapatoddal együtt bezárnak egy több helységes pincerendszerbe, ahonnan különféle logikai feladatokat megoldva kell megtalálnotok a kijutás kulcsát!

elmehaza.jpg

 Forrás: elmehaza.hu

Merészkedj le társaiddal a belváros több százéves épületeinek egyik elhagyatott pincéjébe, ahol átélhetitek a bezártság és rohamosan fogyó idő feszültség növelő élményét. Ez vár rátok az ElmeHáza, jelenlegi első pályáján, ahol a házigazda a nagysikerű Fűrész filmekből ismert Billy. Már nagyon vár Titeket!

Ha ügyesek vagytok, szabadok vagytok, ha nem akkor...a fűrész legyen veletek.

Ti kijuttok 60 perc alatt? Tedd próbára magad és a csapatodat!

Foglaljatok időpontot és irány Miskolc és az ElmeHáza: elemhaza.hu , facebook.com/elmehaza
Miskolc, Széchenyi u. 14 / Európa tér.

After ElmeHáza:

...ha már Miksolcon jártok ugorjatok ki Lillafüredre kirándulni, kisvasutazni, pisztrángozni, vagy pihenjétek, beszéljétek ki a történteket a Barlangfürdőben Miskolctapolcán, 

...ja és még több kirándulási és túra tipp a hellomiskolc.hu oldalon.

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc


2014.06.06. 14:00 Észak-magyarországi régió

Új bor-gasztro élménycentrum Egerben - Gál Tibor - FÚZIÓ

# egyedi-stílusos-boros-gasztrós-pincés-báros-Fúziós

A Gál Tibor Pincészet június 6-án nyitotta meg Eger belvárosában a földkerekség, sőt eddigi tudásunk szerint az univerzum első pincebárját és interaktív bikavér múzeumát, ahol nem csak, hogy lehet nyomogatni, nyúlkálni és babrálni, hanem lényegében ajánlott elfoglaltság.

Készíthet itt magának mindenki valódi Egri Bikavért, melyet névre szóló címkével le is palackoznak neki, és amit ott helyben akár meg is ihat, a pincétől 57 centire, a pincebárban. Ételek is vannak, és a borokhoz tutira passzolnak. A hely pedig pinceépítészeti szempontból egyszerűen kivételes. 

fúzió.jpg

Megosztani is lényegében ajánlott elfoglaltság! Kövesd a facebookját!

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.04. 15:30 Észak-magyarországi régió

Egerszalóki Pünkösdi Tor-Túra

2014. június 7.-én, most szombaton a Gyógyvizek Völgyének szíveben Egerszalók megtelik élettel. A vendégházaknál, boros pincéknél szabad tűzön és kemencékben készült helyi ételkülönlegességekkel fogadják az ínyenceket. Házról- házra járva  győződjetek meg a szalóki vendégfogadók vendégszeretetéről.

Tor-Túra beharangozó 2014.jpg

 

Forrás: gyogyvizekvolgye.hu

Egy kis ízelítő az eszem-iszom-dínom-dánom-fürdőzöm kínálatból:

Szeifert Mama kemencés töltött káposztája, kemencében sütött sertés csülök, vörösboros szürkemarha pörkölt juhtúrós sztrapacskával, ponty halászlé Rózsi-módra, nyúlpaprikás, kemencében sült, szőlőlevélbe tekert tőtike, grillezett kecskesajt. /épp most ebédeltem, de ezek hallatán szinte megint megéheztem, én tuti megyek a hétvégén - az éhes blogger/ A főételekhez házi süti és egy jóféle szalóki bor is dukál. / ...mondom hogy megyek:) - a szomjas blogger / Az ételek főkóstolója Szőke András humorista.

A nap folyamán zenés programok a helyszíneken és a Turisztikai Információs Iroda udvarán. Az esti programot Kovács Nóri és Kovács Judit nagykoncertje zárja.

A másnapon pihenjetek és élvezzétek az egerszalóki források gyógyító erejét! Fedezzétek fel az egerszalóki és demjéni fürdőket a Gyógyvizek Völgyében! 

Bővebb információ: www.gyogyvizekvolgye.hu

A kóstoló jegyeket előzetesen is megrendelhetitek:

Turizmus Egyesület Egerszalók 30/975-3774, E-mail: turizmus.egerszalok@gmail.com

Szólj hozzá!

Címkék: egerszalók bor gasztronómia


2014.06.03. 09:31 Észak-magyarországi régió

Pünkösdöljetek Noszvajon "Pitypangokkal", kemencés sütikkel!

Kemencében sült sütemények készítése és kóstolója, borkóstoló. Kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak, kézműves kirakodóvásár. Borvacsora és stílusos vidéki piknik. Pünkösdöljetek Noszvajon!

nooszvaj.jpg

 Forrás:noszvaj.hu

Június 7-én Pünkösdi vendégvárásra invitálunk a noszvaji Gazdaházba (Deák F. u. 40.), ahol 10.00 órától 16.00 óráig folyamatosan programokkal várják az érdeklődőket!

10.00- Pünkösdi királynéjárás bemutatása a noszvaji óvodások  segítségével
10.30-Tücsökzenekar, a noszvaji Zeneiskolások koncertje
11.00- Galagonya Bábszínház előadása
12.00- 16.00 Pitypang Néptánccsoport családi táncháza és bemutatója

A belépő ára, mely tartalmaz 1 db kemencében sült sütit is; felnőtteknek 400 Ft, gyerekeknek 200 Ft. 

Amiért még érdemes estére is maradni, az a Pünkösdi Borvacsora
18.30-tól pincelátogatással egybekötött ötfogásos degusztációs borvacsora a Thummerer Pincészetben. Előzetes bejelentkezés szükséges! (Thummerer Éva: 20 946 2178) www.magtarfogado.hu, www.thummerer.hu

Június 8. Egyházi programok: Katolikus mise 9.30-tól, Református istentisztelet 10.30 és 15.00-tól.

Június 9. Hétfőn (12-18-ig), pedig egy igazi hangulatos és kihagyhatatlan gasztro piknik az amiért érdemes akár az egész hétvégét Noszvajon tölteni. A garantált piknik hangulatot biztosítja a Rosinante csapata, a Sarki Fűszeres, Bolyki és AÉS borászatok, valamint az Asztalka cukrászda és természetesen a Nomád Hotel.

További infó és szállástipp Glamping piknik-hez: www.nomadhotel.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bükk noszvaj bor gasztronómia