Régiós receptek

névtelen.JPG

Hirdetés

blog_banner.jpg

Tovább a Facebookra

Minden lépés új élmény!

em_160.jpg

2014.08.31. 08:58 Észak-magyarországi régió

Nemzeti Parkos szeptemberi programok

A régió természeti értékeit két nemzeti park őrzi. Egyik a Bükki Nemzeti Park, másik az Aggteleki Nemzeti Park. Aggtelek és Jósvafő barlangjai világhírűek. Íme néhány programajánlat szeptemberben:

 • Szeptember 6.,13. Barangolás a Baradla- barlang tetején
 • Szeptember 13. Szarvasbőgés a Zemplénben
 • Szeptember 18. Kutatók éjszakája
 • Szeptember 23. Takarítási világnap
 • Szeptember 26. Szent Mihály napi játszóház
 • Szeptember 20., 27. Szarvasbőgés az Aggteleki-karszton

neger_kunyhok.jpg

 

Részletes programok:

Szólj hozzá!

Címkék: természet baz aggtelek


2014.08.26. 08:58 Észak-magyarországi régió

Szilvanap Noszvajon

Augusztus utolsó hétvégéjén kemencében készített sütemények kóstolója és a szilvafaggatás. Szilvalekvárfőzés, hagyományos kézi kavarással üstökben, kemencében sült szilvalekváros bukta készítése, kóstolója, gyermekeknek kézműves foglalkozás, kézművesek bemutatója és kirakodóvására, borkóstolási és étkezési lehetőség, néptáncbemutató és táncház.

1407148091_600x500.jpg

Programok: 

2014. augusztus 29. péntek 15:00-18:00

Kemencében készített sütemények kóstolója és a szilvafaggatás bemutatása.

2014. augusztus 30. szombat 10:00-16:00

Szilvalekvárfőzés,hagyományos kézi kavarással üstökben, kemencében sült szilvalekváros bukta készítése, kóstolója, gyermekeknek kézműves foglalkozás, kézművesek bemutatója és kirakodóvására, borkóstolási és étkezési lehetőség, néptáncbemutató és táncház.

Esemény a Facebookon.

Belépő: Felnőtteknek 500.-, Gyerekeknek 300.-Ft, mely tartalmazza egy szilvalekváros sütemény fogyasztását is!

Szólj hozzá!

Címkék: noszvaj bor gasztronómia


2014.08.25. 10:15 A.g.o.r.a.

III. Kisvasutak napja: szeptemberben gyertek a Mátrába!

Szeptember 6-án  Mátrafüreden lesz az erdővel ismerkedős kisvonatozás azaz a III. Kisvasutak Napja rengeteg programmal, szervezett túrákkal, a Kékestetővel, tavakkal, patakokkal, hegyvidékkel, erdei állatokkal, ami ideális őszi, tanévkezdős programnak ígérkezik. Elő a túracipőt, hátizsákot!

KATT IDE >>>> Faceboook esemény - hogy le ne maradjatok! 

Gyongyos - Matra-railroad1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mátra rendezvény természet túrázás gyöngyös


2014.08.18. 06:47 Év Utazója

Csobbanás, csókolom bor és sikítás!

3. nap - Miskolctapolca, Tarcal, Sátoraljaújhely

Reggel a Barlangfürdőben csobbantunk Lacival. Ahhoz képest, hogy barlang meglehetősen meleg volt. A kedvencem a Csillag terem, ahol sokkal sötétebb volt, mint a többi térben és a plafon olyan, mintha a csillagos eget néznéd. Az egész helyben az a legjobb, hogy bujkálós, barangolós. Így sokat könnyít a szégyenlős emberkék életén. :)

barlangfürdő.jpg

A Gróf Degenfeld Katélyhotelben ebédeltünk. A citromos sajttorta mézes szederrel nagyon ízlett, na meg ránézni sem volt rossz...Csak kevés ideig tudtam gyönyörködni benne, mert hamar eltűnt.. Nem is értem, hogy hova... :) A hotelhez egy hatalmas szőlőbirtok és borospince is tartozik. Láttunk például '47-es és '57-es aszút is.

DSC_0487.JPGAz '57-es aszú. Szerintem csókolommal köszönök neki. :) 

Végre Zemplén Kalandpark! Közép-Európa leghosszabb bobpályáját próbáltuk ki. Laci vezetett és nem sokat fékezett. Brutális kanyarokkal teli a pálya, végig sikítottam. Laci vezetett és nem sokat fékezett, hogy érezzük a zamatát. Kétszer is lecsúsztunk. Másodjára már csepergett az eső, így még izgalmasabb volt. Tomival a libegőre ültem fel, kicsit félve mert még nem ültem ilyen szerkezeten. Nem bántam meg. :)

fotó.JPGLibegünk! :)

Szólj hozzá!

Címkék: sátoraljaújhely barlangfürdő tarcal miskolctapolca én az év utazója Gróf Degenfeld Kastélyhotel Zemplén Kalandpark


2014.08.16. 12:29 Év Utazója

Hegyi sportok és a hollókői dress code

Az első napunkat az Észak-Magyarországi régióban Hollókőn kezdtük. Lacesz (Bagán László) ismét csatlakozott hozzánk. Ami nekem megmaradt Hollókőről...hagyományok, holló, kő, népviselet, pálinka, magasság, turisták és Ági néni házi rétese. Az utóbbiból meggyeset és túrósat is kóstoltam. Ha rajtam múlt volna autóba sem kellett volna ülnöm, hogy guruljak. Megtudtuk, hogy a hollókői dress code a palóc viselet.

palóc.jpgJó asszony lennék. :)

Szólj hozzá!

Címkék: palóc viselet Hollókő én az év utazója Hegyi Sportok Bázisa


2014.08.13. 08:39 Észak-magyarországi régió

XII. Füzéri Vár Napok

Idén augusztus 19-20. irány a Füzéri Vár. Szent István napi búcsú, középkori életképek, kézműves bemutatók, csatajelenet, reneszánsz táncok, lovagi torna, koncert, borkóstoló, gasztronómiai bemutató, középkori ruhapróba, kézműves tevékenységek, fegyverkiállítás, középkori játszótár szerepel a programkínálatban.

füzér.jpg

A füzéri vár az egyik legkorábbi és legszebb fekvésű váraink közé tartozik. Egy évig a magyar koronát is itt őrizték. Rekonstrukciója évek óta zajlik, hogy egyre valóságosabb képet kaphassunk az eredeti állapotáról. A különleges és védett vulkáni kúp tetejére a XIII. század elején építették a várat.

A várról bővebben ITT

Szólj hozzá!

Címkék: vár baz zemplén füzér


2014.08.12. 09:07 Észak-magyarországi régió

European Health & Spa Award - Lifestyle Hotel Mátra

A nemzetközi zsűri szerint idén a Lifestyle Hotel Mátra****superior hegyvidéki életmódszálloda, azon belül is az Amethhyst Spa érdemelte ki hazánkból, a kategória legjobbjának járó „Best Signature Treatment” elismerést. 

lifestyle.jpg

A bécsi Agentur für Gesundheit & Wellness, a Spaworld nemzetközi szakmagazin kiadója által rendezett versenyre 10 kategóriában lehet nevezni Európa valamennyi országából. A független szakértőkből álló zsűri pontozza a jelentkezőket, és ez alapján ítéli oda a díjakat. Értékelik a kreativitást, az innovációt, a design-t, a szolgáltatásokat, az alkalmazott technikai és építészeti megoldásokat, a vendégek igényeinek kiszolgálását, és a gazdasági hatékonyságot.

Az Amethyst Exkluzív Feltöltő Kezelés kizárólag a szálloda számára került kidolgozásra, ahol a kezelés során masszírozó pálcákkal végzett relaxáló, nyirokkeringést fokozó, csakraharmonizáló arcmasszázs garantálja a teljes kikapcsolódást, segíti a meditatív állapot elérését és teremt általános boldogságérzést.

További információ: ITT és a Facebookon

Szólj hozzá!

Címkék: hotel mátra wellness


2014.08.12. 08:51 Észak-magyarországi régió

Végvári Vigasságok Egerben

Eger egyik nagyszerű hagyományőrző nyári programja 2014. augusztus 15-17-én a Végvári vigasságok, a látványban gazdag történelmi fesztivál visszarepít a várvédők korába, így a falak között lovagok vívnak haditornát és mutatják be a bajvívás fortélyait. A zászlóforgatók és gólyalábasok mellett megelevenedik a török kultúra, így az urak nem kis örömére, keleti zenére lejtő hastáncosok is lesznek.

 végvári15.jpg

A Dobó István Vármúzeumban a Végvári Vigasságok programja mellett a történelmi múltat és a  tradíciókat kiállításokkal jelenítik meg. A gyerekek a Történelmi játszóházban bonyolódhatnak bele a végvári élet mivoltába, majd igazán látványos és izgalmas esemény lesz a Dobó István Kupa íjászversenye is.

A Végvári vigasságok történelmi fesztivált kézműves vásár gazdagítja, ahol kedvünkre falatozhatunk a hagyományos étkekből.  Júliusban is vár az Egri Vár! Többek között lesznek: vitézi próbák, haditorna bemutatók, koncertek.

További info: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál eger vár


2014.08.11. 11:59 Észak-magyarországi régió

Bor, mámor Bénye

A Bor, mámor… Bénye egy különleges, sok helyszínen zajló, gasztro- és kulturális fesztivál, amit a remek tokaji borok tesznek teljessé. Erdőbényén az augusztus 20-át megelőző hétvégén mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol nem csak a Tokaji borvidék kitűnő borait kóstolhatják meg az ide látogatók, hanem világzenei és jazz koncerteket hallgathatnak, kiállításokat nézhetnek, előadásokat hallgathatnak vagy egyszerűen csak a fűben heverészve élvezhetik a Tokaj-hegyaljai falu hangulatát.

bor_mamor_benye_pincefesztival.jpg

Forrás: bormamorbenye.hu

Itt lesznek az erdőbényei borászok kertjeiben a Tokaji Borvidék legjobb éttermei,találkozhatsz trendi pesti chef-ekkel, Zemplénért rajongó gasztrobloggerekkel és kóstolhatsz igaz zempléni ételeket, ahogy a borász készíti.

2014. augusztus 15-17 Erdőbénye

A tájház udvarán kialakított piacon zempléni finomságokat és kézműves termékeket vásárolhatnak a látogatók.

Részletes programleírás ITT

Szólj hozzá!

Címkék: zemplén bor gasztronómia tokaj-hegyalja


2014.08.07. 09:41 Észak-magyarországi régió

Íme Eger új imázsfilmje

Legyen Eger a Te történeted! A Te élményed, a Te szíved közepe!

A filmet a Média Eger Kft. készítette. Vozáry Róbert, Kiss-Szabó István és Sebess László munkája sok érdekes helyszínnel, mókával és élményekkel.

Szólj hozzá!


2014.08.04. 10:52 Észak-magyarországi régió

XI. Tolcsvai Borfesztivál

Országszerte rendeznek borfesztiválokat, de olyat, ahol a borokat szülőhelyükön, a szőlős dombok között, a több 100 éves pincék mélyén lehet kóstolni, úgy, hogy mindeközben egy különleges település ritka szépségeit fedezhetjük fel, csak egy helyütt találunk. Mégpedig Tolcsván!

Tolcsva-2014.jpg

Augusztus 8 - 10. között érdemes eljönni a Tolcsvai Borfesztiválra, mert az itt eltöltött órák, napok, a fesztiváli-, a bormúzeumi, a pincesori színpadon fellépő neves sztárok, folklór produkciók maradandó szórakozást ígérnek minden korosztálynak.

A vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár finom tolcsvai bor díjmentes megkóstolására.A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat kóstolóhelyen lehet megismerni, így többek között a felejthetetlen pinceséták során, a nemes-penésszel vastagon borított pincefalak hangulatos rejtekén.

 További információk,részletes programok ITT vagy a Facebookon.

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj bor gasztronómia


2014.08.04. 08:31 Észak-magyarországi régió

Kiszínezzük a nyaradat - Kolorcity Fesztivál Kazincbarcika

A 2014. augusztus 8-30. között megrendezésre kerülő 2. Kolorfesztivál egy olyan egyedülálló összművészeti fesztivál, ahol a rendezvény során a városban található térbútorok, zöldfelületek kapnak művészetileg is értékes, új külsőt.

Ami színessé teszi az idei nyáradat, az:

 • a Quimby
 • a Magna Cum Laude
 • az Experidance
 • a Hooligans
 • Geszti Péter és a Gringo Sztár
 • az LGT Respect és a Magyar Állami Népi Együttes

A tavalyihoz hasonlóan 2014- ben is lesznek szakmai művészeti napok, a Hello Wood által szervezett alkotótábor és különböző köztéri képzőművészeti akciók.  Idén is sor kerül majd tematikus szobortúrákra, köztéri tárlatokra és utcai művészeti akciókra is. Ismét lesz ökodizájn-pályázat, melynek középpontjában a fémek állnak; illetve tovább folytatódik az épületdekorációs projekt is. A tervek szerint összesen tizennégy kazincbarcikai köz- és lakóépület homlokzatára kerülhet fel valamilyen festmény vagy installáció.

19201-kolorcity-fesztival-2014-kazincbarcika.jpg

Forrás: kolorcity.hu

Az esemény infói : ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál


2014.07.30. 09:05 Észak-magyarországi régió

Eger 1552 Casting

Korhű ruhák, vitézi próbatétel, csaták és romantikus pillanatok, hamisítatlan történelmi kalandok várnak rád Eger Várában, 2014 nyarán! Ismét megelevenedik a történelem: keressük a Bornemissza Gergelyt, Cecey Évát, valamint Dobó apródjait megformáló, lelkes amatőröket!

Eger1552.jpg

Jelentkezz a szereplőválogatásra 2014. július 31-én 24.00 óráig e-mailben, az 1552@ph.eger.hu címen, illetve telefonon a 20/427-0062-es vagy a 36/312-744-es számon.

Várunk 2014. augusztus 2-án, szombaton 9.00 órára az Egri Vár Dobó- bástyájában!

Részletes kiírás és szövegrészek a szereplőválogatáshoz az Egri Vár oldalon.

Szólj hozzá!

Címkék: eger vár


2014.07.29. 08:39 Észak-magyarországi régió

Pincelabirintus, kaland és borkóstoló

Több száz éves járatok, közel 2 km hossz, 108 ág és 3 szint egyedülállóan feltárt komplexuma várja a látogatót. Fedezzétek fel Tokaj-hegyalján Mád legkiterjedtebb történelmi pincerendszerét a Holdvölgy pincelabirintust!

10446661_487004094776867_2484331310711304230_n.jpg

Forrás: Holdvölgy facebook

 Öt csodás Holdvölgy bort rejtettek el a több száz éves pincelabirintusban, melyet egy térkép segítségével kell megtalálni.

A Holdvölgy 25 hektáron gazdálkodik. Birtokuk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő, 19 parcellájában terül el. Az érlelő pince összesen közel 2 km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, melynek egyes részeit már a XIV. században elkezdték építeni.

Előzetes bejelentkezés visit@holdvolgy.com email címen vagy +36-20/ 421-1817 telefonszámon

További infó: Itt meg a Facebookon Itt

Szólj hozzá!

Címkék: hegyalja bor gasztronómia tokaj-hegyalja


2014.07.28. 08:32 Észak-magyarországi régió

XIV. Bükk Hegyikerékpár Maraton - Felsőtárkány

Amatőr vagy profi, fiatal vagy idősebb, felnőtt vagy gyerek, válaszd most augusztus 3.-án a felkészültségednek megfelelő mozgási lehetőséget. Ha még nem indultál versenyen az adott sportágban, vagy csak kíváncsi vagy, gyere el, nézd meg, nem fogsz unatkozni, majd jövőre rajthoz állsz. Sportolj szép környezetben a Bükk változatos tájain, a tiszta levegőn!

Szakadj ki a városból! Ha nincs programod a hétvégére,gyere el! Nem fogod megbánni! Együtt lehet a család, a barátok, a haverok!  A napközbeni sportolás után este koncerten kapcsolódhatsz ki, egy jó vacsora esetleg bográcsozás, nyársalás közül választhatsz és egy pohár ital mellett vezetheted le a nap izgalmait. A versenyekről mi gondoskodunk, a többi rajtad múlik. Az eseményekre jelentkezz minél előbb, a sávos nevezési díjak miatt ez a leggazdaságosabb.

bukkmaraton2.jpg

Gyere ki a természetbe, Felsőtárkányba az Egeres-völgybe!

Programok:Bükk Hegyikerékpár Maraton

Kerékpáros rendezvények:
Kisgyerekek hegyikerékpár versenye a Titán Kupa,
Új! kieséses rendszerű cross-country verseny 500 méteres akadályokkal nehezített pályán(XCE).

Futó rendezvény:Terepfutás

Fakultatív programok:Gyalog túrák, kisvonatozás, barlang látogatás, koncert

Az esemény a Facebookon. További információk  ITT

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár bükk


2014.07.28. 08:17 Észak-magyarországi régió

Zempléni Fesztivál 2014

2014. augusztus 8-17. között kerül megrendezésre a Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális--turisztikai-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál. Különleges vonzereje, jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várnak.

feszt2.jpg

Forrás: Zemplén Fesztivál honlapja

Részletes program leírás: ITT

Jegyárusítás:

Tourinform Tokaj (Serház út 1.) +36 47 777 515; +36 70 388 8870

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj rendezvény zemplén


2014.07.24. 09:25 Észak-magyarországi régió

Nyaralás a Gyógyvizek Völgyében

A nyári csúcsszezonra a Gyógyvizek Völgye települései is nagyon felkészültek, Egerszalók és Demjén fürdői, borászatai, falusi portái sok-sok újdonsággal színesíthetik a nyaralásotokat.

egerszalok.png

Hallottátok, hogy új szaunabárral és terasszal várják a vendégeket a Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben, a sódomb szomszédságában? A St. Andrea Szőlőbirtokon hangulatos borterasz és jazz zene várja a vendégeket,

Az Egri Korona Borház grill teraszt nyitott és látványkemencében készülnek a finomságok. Ez csak egy rövidke ízelítő az egerszalóki és demjéni nyári kényeztetésből. További részletek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: egerszalók fürdő demjén bor gasztronómia


2014.07.21. 11:42 Észak-magyarországi régió

Matyóföldi Folklórfesztivál Mezőkövesden

Egy hamisítatlan népi fesztivál, az egyik legismertebb hazai népművészeti elem - a matyó hímzés - ünnepe a mezőkövesdi Matyóföldi Folklórfesztivál 2014. augusztus 1-3.-a között. A csodálatos matyó népművészet hazájában számos távoli országból és hazai tájakról érkező népi együttes és kézműves találkozik mindannyiunk örömére. 

A rendezvényen színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsora tekinthető meg egyszerre több helyszínen a 3 nap folyamán. Esténként gálaműsor illetve nemzetek táncháza, ahol a vállalkozó kedvűek megtanulhatják a látottakat. Vasárnap zenés- táncos felvonulás (menettánc) indul a Főtértől a Kavicsos- tóig. A programok végét egy gálaműsor zárja valamennyi résztvevő közreműködésével.

10.jpg

Forrás: matyofolk.hu

További részletek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mezőkövesd


2014.07.18. 09:34 Észak-magyarországi régió

VIII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok Gyuri bácsival

Hétvégén újra megrendezik a gyógynövények ünnepét Bükkszentkereszten. A gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füvesember, Szabó György. Gyuri bácsi a régi családi hagyományt követve készíti egyedülálló gyógyteáit. E két nap alatt a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg a látogatókkal.

A szakmai programok mellett többek között gyógytea kóstolón, egyéni tanácsadáson, szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. Gyógynövény tudástárban lesz gyógynövény-felismerés játék és gyógynövény bemutató. Lehetőség nyílik Gyuri bácsi gyógynövénykertjének megtekintésére és a csodálatos bükki táj felfedezésére is.

6.jpg

2014.07.19-20.

A szakmai programok mellett kézművesek, népi iparművészek, tájjellegű és gyógynövénnyel készült ételek, valamint a falu lakóinak házi finomságai várják a vendégeket.

A szakmai programok néhány tanácsadás és szűrés kivételével ingyenesek.

Részletes programok:

Szólj hozzá!

Címkék: természet bükk


2014.07.14. 14:31 Észak-magyarországi régió

Turisztikában is erősít az EFOTT

Hazánk legrégebbi fesztiválja, július 15-20 között „régi” újdonsággal rukkol elő, hiszen nem csupán zenei, de turisztikai programokkal is várja az érdeklődőket. A fesztiválozók a mellett, hogy diák-barát árakon mártózhatnak meg a miskolctapolcai Barlangfürdőben és a Kemény Dénes Sportuszodában, pár száz forintért bortúrán, lillafüredi kiránduláson, vagy akár tanbánya-látogatáson is részt vehetnek.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a nevében foglaltakhoz híven a turisztikai kincsek kiaknázására is minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet.

barlangfurdo_1.jpg

Forrás: EFOTT 

Fedezd fel az észak-magyarországi régió adta kulturális és turisztikai sajátosságokat az EFOTT-tal!

További infó: www.efott.hu; Facebook esemény: ITT 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál miskolc miskolctapolca


2014.07.04. 13:12 Észak-magyarországi régió

Gönci Barack Fesztivál 2014

A fesztivál minden kétséget mellőzve az év legjobb barackos bulija sok zenével, gourmand barackos felhangokkal, gyermekprogramokkal, igényes helyi és kézműves termékekkel. Aki kedveli a gyümölcsöt, érdekli a gasztronómia, vagy szerelmes a vidékbe, annak ott a helye.

Azt elárulhatjuk,hogy idén még barackosabb és még barátságosabb lesz a Vigasság. Érkezéskor mindenki kap egy barackot; abban a halmazállapotban, amilyenben szeretné. A gyermek- és családi programok mellett erős lesz a zenei és a gasztronómiai felhozatal is. 

2014. július 12 - 2014. július 13.

1306756.jpgForrás: a rendezvény honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál baz zemplén


2014.07.04. 06:10 Észak-magyarországi régió

Szent Erzsébet nyomában- Sárospatak

Noha Erzsébet – II. András magyar király és Merániai Gertrúd gyermeke – csak négy évet élt Sárospatakon,ahol 1207-ben született, mégis nagy kultusza van a városban. A szent életű királylány emléke előtt zarándokút is tiszteleg. SZENT ERZSÉBET NYOMÁBAN számos csodás esemény történt. 

A kor szokásainak megfelelően Erzsébetet már 4 éves korában eljegyezte thüringiai Hermann őrgróf, ezért került a kis menyasszony Wartburgba. Hermann korai halála miatt a házasság meghiúsult, helyébe öccse, Lajos lépett, a frigy 1221-ben jött létre, s a boldog házasságból három gyermek született. Az idillikus kapcsolat nem tartott sokáig, mivel a Szentföldre igyekvő Lajos váratlanul elhunyt. Erzsébet ahol tudott, segített a szegényeken, árvamenhelyet és kórházat alapított, emellett kemény, vezeklő életmódot folytatott. Négy esztendővel férje halála után ő is megtért Teremtőjéhez, sírja mellett Pünkösdkor érdemes Sárospatakra látogatni! Ekkor rendezik ugyanis a hagyományos Szent Erzsébet Ünnepet. 

1280px-Kosice_-_St._Elisabeth_Cathedral_1.JPGForrás: élmény itthon 2014/június

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak


2014.07.03. 14:50 Észak-magyarországi régió

Miskolc matricás album

A miskolci TDM tagjai idén különleges ajándékkal várják a városba érkező családos vendégeket: az egyesület tagjainál, a kapcsolódó szállodákban, panziókban, magánszállásokon, éttermekben és a TDM infopontokon már kérhetik a családok a Miskolc matricás albumot, amely nagyszerű városfelfedező játékra csábítja a kicsiket és szüleiket, hiszen a matricákat viszont csakis a kapcsolódó látnivalóknál és szolgáltatóknál kaphatják meg ingyenesen az érdeklődők.

miskolcm.jpg

Forrás: Miskolc TDM-MIDMAR

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc


2014.07.01. 08:00 Észak-magyarországi régió

Éjszakai csillagvizsgálás

Felsőtárkány közelében, a dolomit bánya udvarában 2014. július 5-én éjszaka vár a hajnalig tartó program, nyílt- és gömbhalmazokat, csillagvárosokoat, ködöket, csillagképeket és reményeink szerint sok-sok meteort fogunk tudni megfigyelni. Az időjárás várhatóan kedvezni fog az egész éjszakán át tartó távcsöves csillagászati megfigyelésekhez és a meteor vadászathoz. 

gyerekek_csillagnyommal.jpg

Az éjszaka során egy 20 centiméteres Schmidt-Cossegrain típusú robottávcső lesz segítségünkre.A rendezvény összes résztvevőjének meleg itallal is kedveskedünk. Az első 20 jelentkező számára tábori ágyakat, és hálózsákokat biztosítunk.

További információk

Szólj hozzá!


2014.07.01. 08:00 Észak-magyarországi régió

XV. Kisnánai Várjátékok 2014

A kort megidéző vitézi bemutatók,mutatványosok,zenék,táncok várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A felújított vár tárlatvezetéssel megtekinthető. 

Programok:

 • Nánai Sólymos Vitézek műsora
 • Bandiera Zászlóforgatók
 • Lázár Attila Bábjáték
 • Babszem Jankó Gyermek színház
 • Kard és Kereszt Johannita testvériség
 • Szittya lovasíjász bemutató
 • Tűzmadarak bemutató
 • Blackrose Night koncert

Ezenkívül lesz még fafaragás,agyagozás,és fonalgrafika is.

72122715.jpg

Forrás: panoramio.com/photo/72122715

 

Programok részletesen ITT

További információk: 37/324-012 vagy  konyvtarkisnana@citromail.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vár