Régiós receptek

névtelen.JPG

Hirdetés

blog_banner.jpg

Tovább a Facebookra

Minden lépés új élmény!

em_160.jpg

2014.07.29. 08:39 Észak-magyarországi régió

Pincelabirintus, kaland és borkóstoló

Több száz éves járatok, közel 2 km hossz, 108 ág és 3 szint egyedülállóan feltárt komplexuma várja a látogatót. Fedezzétek fel Tokaj-hegyalján Mád legkiterjedtebb történelmi pincerendszerét a Holdvölgy pincelabirintust!

10446661_487004094776867_2484331310711304230_n.jpg

Forrás: Holdvölgy facebook

 Öt csodás Holdvölgy bort rejtettek el a több száz éves pincelabirintusban, melyet egy térkép segítségével kell megtalálni.

A Holdvölgy 25 hektáron gazdálkodik. Birtokuk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő, 19 parcellájában terül el. Az érlelő pince összesen közel 2 km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, melynek egyes részeit már a XIV. században elkezdték építeni.

Előzetes bejelentkezés visit@holdvolgy.com email címen vagy +36-20/ 421-1817 telefonszámon

További infó: Itt meg a Facebookon Itt

Szólj hozzá!

Címkék: hegyalja bor gasztronómia tokaj-hegyalja


2014.07.28. 08:32 Észak-magyarországi régió

XIV. Bükk Hegyikerékpár Maraton - Felsőtárkány

Amatőr vagy profi, fiatal vagy idősebb, felnőtt vagy gyerek, válaszd most augusztus 3.-án a felkészültségednek megfelelő mozgási lehetőséget. Ha még nem indultál versenyen az adott sportágban, vagy csak kíváncsi vagy, gyere el, nézd meg, nem fogsz unatkozni, majd jövőre rajthoz állsz. Sportolj szép környezetben a Bükk változatos tájain, a tiszta levegőn!

Szakadj ki a városból! Ha nincs programod a hétvégére,gyere el! Nem fogod megbánni! Együtt lehet a család, a barátok, a haverok!  A napközbeni sportolás után este koncerten kapcsolódhatsz ki, egy jó vacsora esetleg bográcsozás, nyársalás közül választhatsz és egy pohár ital mellett vezetheted le a nap izgalmait. A versenyekről mi gondoskodunk, a többi rajtad múlik. Az eseményekre jelentkezz minél előbb, a sávos nevezési díjak miatt ez a leggazdaságosabb.

bukkmaraton2.jpg

Gyere ki a természetbe, Felsőtárkányba az Egeres-völgybe!

Programok:Bükk Hegyikerékpár Maraton

Kerékpáros rendezvények:
Kisgyerekek hegyikerékpár versenye a Titán Kupa,
Új! kieséses rendszerű cross-country verseny 500 méteres akadályokkal nehezített pályán(XCE).

Futó rendezvény:Terepfutás

Fakultatív programok:Gyalog túrák, kisvonatozás, barlang látogatás, koncert

Az esemény a Facebookon. További információk  ITT

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár bükk


2014.07.28. 08:17 Észak-magyarországi régió

Zempléni Fesztivál 2014

2014. augusztus 8-17. között kerül megrendezésre a Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális--turisztikai-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál. Különleges vonzereje, jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várnak.

feszt2.jpg

Forrás: Zemplén Fesztivál honlapja

Részletes program leírás: ITT

Jegyárusítás:

Tourinform Tokaj (Serház út 1.) +36 47 777 515; +36 70 388 8870

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj rendezvény zemplén


2014.07.24. 09:25 Észak-magyarországi régió

Nyaralás a Gyógyvizek Völgyében

A nyári csúcsszezonra a Gyógyvizek Völgye települései is nagyon felkészültek, Egerszalók és Demjén fürdői, borászatai, falusi portái sok-sok újdonsággal színesíthetik a nyaralásotokat.

egerszalok.png

Hallottátok, hogy új szaunabárral és terasszal várják a vendégeket a Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben, a sódomb szomszédságában? A St. Andrea Szőlőbirtokon hangulatos borterasz és jazz zene várja a vendégeket,

Az Egri Korona Borház grill teraszt nyitott és látványkemencében készülnek a finomságok. Ez csak egy rövidke ízelítő az egerszalóki és demjéni nyári kényeztetésből. További részletek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: egerszalók fürdő demjén bor gasztronómia


2014.07.21. 11:42 Észak-magyarországi régió

Matyóföldi Folklórfesztivál Mezőkövesden

Egy hamisítatlan népi fesztivál, az egyik legismertebb hazai népművészeti elem - a matyó hímzés - ünnepe a mezőkövesdi Matyóföldi Folklórfesztivál 2014. augusztus 1-3.-a között. A csodálatos matyó népművészet hazájában számos távoli országból és hazai tájakról érkező népi együttes és kézműves találkozik mindannyiunk örömére. 

A rendezvényen színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsora tekinthető meg egyszerre több helyszínen a 3 nap folyamán. Esténként gálaműsor illetve nemzetek táncháza, ahol a vállalkozó kedvűek megtanulhatják a látottakat. Vasárnap zenés- táncos felvonulás (menettánc) indul a Főtértől a Kavicsos- tóig. A programok végét egy gálaműsor zárja valamennyi résztvevő közreműködésével.

10.jpg

Forrás: matyofolk.hu

További részletek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mezőkövesd


2014.07.18. 09:34 Észak-magyarországi régió

VIII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok Gyuri bácsival

Hétvégén újra megrendezik a gyógynövények ünnepét Bükkszentkereszten. A gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füvesember, Szabó György. Gyuri bácsi a régi családi hagyományt követve készíti egyedülálló gyógyteáit. E két nap alatt a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg a látogatókkal.

A szakmai programok mellett többek között gyógytea kóstolón, egyéni tanácsadáson, szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. Gyógynövény tudástárban lesz gyógynövény-felismerés játék és gyógynövény bemutató. Lehetőség nyílik Gyuri bácsi gyógynövénykertjének megtekintésére és a csodálatos bükki táj felfedezésére is.

6.jpg

2014.07.19-20.

A szakmai programok mellett kézművesek, népi iparművészek, tájjellegű és gyógynövénnyel készült ételek, valamint a falu lakóinak házi finomságai várják a vendégeket.

A szakmai programok néhány tanácsadás és szűrés kivételével ingyenesek.

Részletes programok:

Szólj hozzá!

Címkék: természet bükk


2014.07.14. 14:31 Észak-magyarországi régió

Turisztikában is erősít az EFOTT

Hazánk legrégebbi fesztiválja, július 15-20 között „régi” újdonsággal rukkol elő, hiszen nem csupán zenei, de turisztikai programokkal is várja az érdeklődőket. A fesztiválozók a mellett, hogy diák-barát árakon mártózhatnak meg a miskolctapolcai Barlangfürdőben és a Kemény Dénes Sportuszodában, pár száz forintért bortúrán, lillafüredi kiránduláson, vagy akár tanbánya-látogatáson is részt vehetnek.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a nevében foglaltakhoz híven a turisztikai kincsek kiaknázására is minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet.

barlangfurdo_1.jpg

Forrás: EFOTT 

Fedezd fel az észak-magyarországi régió adta kulturális és turisztikai sajátosságokat az EFOTT-tal!

További infó: www.efott.hu; Facebook esemény: ITT 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál miskolc miskolctapolca


2014.07.04. 13:12 Észak-magyarországi régió

Gönci Barack Fesztivál 2014

A fesztivál minden kétséget mellőzve az év legjobb barackos bulija sok zenével, gourmand barackos felhangokkal, gyermekprogramokkal, igényes helyi és kézműves termékekkel. Aki kedveli a gyümölcsöt, érdekli a gasztronómia, vagy szerelmes a vidékbe, annak ott a helye.

Azt elárulhatjuk,hogy idén még barackosabb és még barátságosabb lesz a Vigasság. Érkezéskor mindenki kap egy barackot; abban a halmazállapotban, amilyenben szeretné. A gyermek- és családi programok mellett erős lesz a zenei és a gasztronómiai felhozatal is. 

2014. július 12 - 2014. július 13.

1306756.jpgForrás: a rendezvény honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál baz zemplén


2014.07.04. 06:10 Észak-magyarországi régió

Szent Erzsébet nyomában- Sárospatak

Noha Erzsébet – II. András magyar király és Merániai Gertrúd gyermeke – csak négy évet élt Sárospatakon,ahol 1207-ben született, mégis nagy kultusza van a városban. A szent életű királylány emléke előtt zarándokút is tiszteleg. SZENT ERZSÉBET NYOMÁBAN számos csodás esemény történt. 

A kor szokásainak megfelelően Erzsébetet már 4 éves korában eljegyezte thüringiai Hermann őrgróf, ezért került a kis menyasszony Wartburgba. Hermann korai halála miatt a házasság meghiúsult, helyébe öccse, Lajos lépett, a frigy 1221-ben jött létre, s a boldog házasságból három gyermek született. Az idillikus kapcsolat nem tartott sokáig, mivel a Szentföldre igyekvő Lajos váratlanul elhunyt. Erzsébet ahol tudott, segített a szegényeken, árvamenhelyet és kórházat alapított, emellett kemény, vezeklő életmódot folytatott. Négy esztendővel férje halála után ő is megtért Teremtőjéhez, sírja mellett Pünkösdkor érdemes Sárospatakra látogatni! Ekkor rendezik ugyanis a hagyományos Szent Erzsébet Ünnepet. 

1280px-Kosice_-_St._Elisabeth_Cathedral_1.JPGForrás: élmény itthon 2014/június

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak


2014.07.03. 14:50 Észak-magyarországi régió

Miskolc matricás album

A miskolci TDM tagjai idén különleges ajándékkal várják a városba érkező családos vendégeket: az egyesület tagjainál, a kapcsolódó szállodákban, panziókban, magánszállásokon, éttermekben és a TDM infopontokon már kérhetik a családok a Miskolc matricás albumot, amely nagyszerű városfelfedező játékra csábítja a kicsiket és szüleiket, hiszen a matricákat viszont csakis a kapcsolódó látnivalóknál és szolgáltatóknál kaphatják meg ingyenesen az érdeklődők.

miskolcm.jpg

Forrás: Miskolc TDM-MIDMAR

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc


2014.07.01. 08:00 Észak-magyarországi régió

Éjszakai csillagvizsgálás

Felsőtárkány közelében, a dolomit bánya udvarában 2014. július 5-én éjszaka vár a hajnalig tartó program, nyílt- és gömbhalmazokat, csillagvárosokoat, ködöket, csillagképeket és reményeink szerint sok-sok meteort fogunk tudni megfigyelni. Az időjárás várhatóan kedvezni fog az egész éjszakán át tartó távcsöves csillagászati megfigyelésekhez és a meteor vadászathoz. 

gyerekek_csillagnyommal.jpg

Az éjszaka során egy 20 centiméteres Schmidt-Cossegrain típusú robottávcső lesz segítségünkre.A rendezvény összes résztvevőjének meleg itallal is kedveskedünk. Az első 20 jelentkező számára tábori ágyakat, és hálózsákokat biztosítunk.

További információk

Szólj hozzá!


2014.07.01. 08:00 Észak-magyarországi régió

XV. Kisnánai Várjátékok 2014

A kort megidéző vitézi bemutatók,mutatványosok,zenék,táncok várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A felújított vár tárlatvezetéssel megtekinthető. 

Programok:

 • Nánai Sólymos Vitézek műsora
 • Bandiera Zászlóforgatók
 • Lázár Attila Bábjáték
 • Babszem Jankó Gyermek színház
 • Kard és Kereszt Johannita testvériség
 • Szittya lovasíjász bemutató
 • Tűzmadarak bemutató
 • Blackrose Night koncert

Ezenkívül lesz még fafaragás,agyagozás,és fonalgrafika is.

72122715.jpg

Forrás: panoramio.com/photo/72122715

 

Programok részletesen ITT

További információk: 37/324-012 vagy  konyvtarkisnana@citromail.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vár


2014.06.30. 13:55 Észak-magyarországi régió

XVIII. Egri Bikavér Ünnep Eger, Érsekkert: 2014. július 10-13.

Idén immár tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Egri Bikavér Ünnep, ahol a borvidéken honos fajták megkóstolása mellett a hozzájuk illő gasztronómiai különlegességek és különböző programok -kicsiknek és nagyoknak egyaránt, várják az oda látogatókat.

Két színpadon 4 napon át tartó koncertek, különböző formációk, egri dj-k,délutánonként pedig gyerekprogramok várják a látogatókat. A rendezvényen traktoros gyorsulási és szépségverseny, magyar gyártású motorkerékpár, illetve veterán autó kiállítás, hordókészítő bemutató, a kicsiknek kisállat simogató teszi emlékezetessé a hétvégét.

9195ecce272b2de696297fe0389c7241.jpg

Forrás: bikaverunnep.hu

A programok részletesen megtekinthetőek: ITT

Facebook: ITT

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.30. 08:08 Észak-magyarországi régió

Matyó Strandparty - Zsóry Fesztivál 2014

Az idén is megrendezésre kerülő 3 napos rendezvény, július 4-6-ig a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben vár különféle programjaival. 

Többek között 2 élő koncerttel is, ezen a nyáron Fenyő Miklós és az Irigy Hónaljmirigy látogat el Zsóryba. A fürdőben szórakoztató és sport programok,matyó divatbemutató, Lorán Barnabás humorista fellépése, kézműves foglalkozások várják még a látogatókat. A programok alatt egészségügyi szűrésekre illetve egészséges étel- és ital kóstolásra van lehetőség.

zsory_furdo.jpg

Forrás: zsory-furdo.hu

Helyszín: Zsóry Gyógy-és Strandfürdő

A fesztivál a strandbelépő ellenében látogatható.

Az esemény facebook oldala : ITT

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mezőkövesd


2014.06.28. 09:40 Észak-magyarországi régió

Impozáns kincstár nyílik Gyöngyösön

2014. július 1-től látogatható a nagy közönség számára is az Almásy család egykori palotájában a Szent Bertalan-templom megújult Kincstára és restaurátor-műhelyei.

szentbertalankincstár.jpg
A múzeumban kiállított ötvöstárgyak az Esztergomi Főszékesegyház kimagasló értékű kincstára után az ország második leggazdagabb gyűjteményét alkotják. A gyöngyösi kincstárban kiállított 43 ötvösmű, közte 12 középkori, illetve reneszánsz liturgikus tárgy, mind számszerűségükben, mind műtörténeti értékük miatt igen értékesek és jelentősek. Az új turisztikai szolgáltatás a vallási turizmus különleges, egyedi attrakciója Gyöngyösnek és az Észak-magyarországi Régiónak. A projekt európai uniós társfinanszírozással, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében valósult meg.

Látogatható restaurátor-műhelyek
Újdonság a kincstár két restaurátor-műhelye, ahol a kincstárban és a térség templomaiban található ötvös- és textil liturgikus tárgyak, történelmi értékű műkincsek javítását, restaurálását végzik az itt dolgozó szakemberek. A műhelyek bejelentkezést követően látogathatóak.

További infó: ITT és Gyöngyös-Mátra térségéről, látnivalókról és szállásokról meg ITT!

Szólj hozzá!

Címkék: mátra gyöngyös


2014.06.27. 08:25 Észak-magyarországi régió

Top Borászatok az Egri Vár tövében - egész nyáron garantálva

Már hagyomány a rendezvény, így természetesen idén is ott lesznek a "Top borászatok az Egri Vár tövében". Az egri Dobó utca 18. szám alatt található, kellemes pincehelyiségben hetente más-más Egri Borvidéki borászat borait kóstolhatjátok meg.

borudvar.jpg

Íme a sorrend:

Várunk mindenkit szeretettel - és persze kiváló borokkal!

További egri pincészetek: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.24. 15:22 Észak-magyarországi régió

Barlangok Napja 2014

Hol máshol, mint az Aggteleki-karszt naponta látogatható barlangjaiban, 2014. június 25. és 2014. június 29. között. Ezeken a napokon egységes, kedvezményes árú belépőjegy van érvényben a különböző barlangokba, barlangrészekbe.

baradlabarlang.jpg

Június 25. szerda: Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra

Részvételi díj: 700 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig)

Június 26. csütörtök: Baradla-barlang, jósvafői rövidtúra

Részvételi díj: 600 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig)

Június 27. péntek: Baradla-barlang, vörös-tói középtúra

Részvételi díj: 800 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig)

Június 28. szombat: Vass Imre-barlang

Részvételi díj: 800 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas) 200 Ft/fő (3-6 éves korig) 

Június 29. vasárnap: Rákóczi-barlang

Részvételi díj: 900 Ft/fő (felnőtt, diák, nyugdíjas)

Vár szeretettel az Aggteleki Nemzeti Park!

Szólj hozzá!

Címkék: természet aggtelek


2014.06.24. 09:10 Észak-magyarországi régió

Miskolctapolcán móka, kacagás és miegymás - hamarosan EFOTT

2014. július 15. és 20. között - ismét a miskolci Egyetemvárosba érkezik hazánk egyetlen vándorló fesztiválja, az EFOTT. Az öt napos hallgatói bulin nem kell nélkülözni a megye híressé vált előadóit, akik féktelen szórakozást ígérnek, ahol majd kora esti kultúrával vár az EFOTT.

A humor és a modern költészet is Miskolctapolcára költözik júliusban. Az esti pörgés előtt, józanító lazulásként a verselés és a nevetés is teret kap majd hazánk legnagyobb hallgatói buliján. Az ország legjobb slammerei naponta zsonglőrködnek majd a szavakkal, míg a Dumaszínház mókamesterei is a jó hangulat elmaradhatatlan kellékei lesznek.

Efott.jpg

A sátor árnyékában, egy jó hűsítő mellett délutánonként a nevetés is regenerálja majd a fesztiválozókat, hiszen minden nap 15.00 órától a Dumaszínház oszlopos tagjaival hangolódhatnak az aznap esti őrületre. Janklovics Péter, Dombóvári István, Mogács Dániel mellett a régió szülötte, Kiss Ádám is próbára teszi majd a nevetőizmokat.

További friss infók és a részletes programok: www.efott.hu; facebook.com/efott

Szólj hozzá!


2014.06.23. 08:25 Észak-magyarországi régió

Mátrai Veteránautó Találkozó és Szevasz Nyár Szuperkoncertek

Gyöngyös város főtérén június utolsó hétvégéjén a veteránautó találkozón olyan régi autókkal, motorokkal találkozhattok, amelyek már ritkaságszámba mennek az egész világon. 

Betétprogramként veteránautók versenye, kiállítása, felvonulása, este koncertek várják az érdeklődőket! Bereczki Zoltán, Nika, Drops/Mojito és Bogi élő koncertekkel híven kísérik és teszik teljessé a hosszú hétvégének is beillő dupla programot.

veterán.jpg

kép forrása: 6van.eu

Az esemény részletes programja:

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál mátra rendezvény gyöngyös


2014.06.22. 09:23 Észak-magyarországi régió

Vitézek, legendák és új magyar rockopera - Salgótarjáni Nyári Játékok

Idén előszőr - Salgótarjáni Nyári Játékok  - középkori látnivalókban bővelkedő színes programsorozattal, lovagi tornával, piactérrel, királyi lakomával, szabadtéri színházi előadással, ügyességi játékokkal vár Salgótarján város fő tere és a Salgó vára - 2014. június 24 és 28 között.

Lesz vitézek napja; szerelmesek éjszakája; művészetek-; vigadalom-; és kézművesek napjai, valamint legendák és mesék földjén programok, továbbá a "Mátyás az igazságos" - új magyar rockopera a Sziget Színház előadásában.

stnyjátékok.jpg

Forrás: tarjanikepek.hu

A részletes program:

Szólj hozzá!


2014.06.20. 11:36 Észak-magyarországi régió

Jönnek a legjobb GeoGondolatok - Salgótarján - Karancs-Medves

Szerintük is kirándulás közben jönnek a legjobb gondolatok, ezért készült egy mobil applikáció a GeoGondolat címmel, ahol interaktív túravezetés során találkozhatsz Oravec Nóra, Pindroch Csaba és Kubinyi Júlia gondolataival a Karancs-Medvesen!

geogondolat.jpg

Forrás: Salgótarján Turisztikai Desztináció facebook oldala

A GeoGondolattal könnyedén ráhangolódhatsz a természetre, segít az inspirálódásban és a feltöltődésben.

Hogyan? Először is sétálnod kell a természetben! 4 túraútvonalat is biztosítanak ehhez a salgótarjáni Karancs-Medves vidékén interaktív túravezetéssel, hogy el ne tévedj. Ha ez már megvan, jöhet az inspiráció gyűjtés. A salgótarjáni erdők fái beszélnek hozzád! Inspiráló gondolatokat helyeztek el, amikkel sétád során találkozni fogsz.  Ha eszedbe jut valami, amit sétáid során szeretnél feljegyezni, vagy megmutatni a barátaidnak, a GeoGondolat természetjáró alkalmazással ezt is megteheted.

Az applikáció itt tölthető le, egyelőre Android készülékre, hamarosan lesz IOS-ra

További infók és kirándulási tippek Salgótarján és Karancs-Medves térségéből: ITT

További érdekességek a facbookon: ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: salgótarján természet nógrád


2014.06.19. 09:01 Észak-magyarországi régió

Szezam tárulj - fellebben a fátyol a Mesés Shiraz fürdőjében

Júniusban folyamatosan adják át a Mesés Shiraz újragondolt, minden eddiginél pazarabb bővítményeit, élményoázisait Egerszalókon a Gyógyvizek-völgyében!

Közel 2500 nm bővítményen, újragondolt csodálatos iráni hammam világ, perzsa szauna birodalom és pazar arab fürdőház. Színes keleti szobák és lakosztályok és 3000 nm területen marokkói pihenőkert orientális élménymedencével, pihenőkkel…

shiraz.jpg

Arab fürdő

Június 20-tól az élmények tovább folytatódnak az arab fürdőkultúra ihlette különleges spa-világban. Lélegzetelállító építészeti alkotásba megvalósuló fürdőnkkel a korábbiakhoz képest négyszer akkora vízfelülettel szolgáljuk vendégeink tökéletes pihenését. Az U-alakú óriás medencében 20 különböző élményelem közvetíti a víz frissítő rezgéseit.

Forrás: Shiraz.hu

További info: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: hotel egerszalók


2014.06.17. 09:07 Észak-magyarországi régió

Múzeumok Éjszakája Északon


Idén is vár a múzeumok éjszakája Észak-Magyarországon is, minden évben bővül a csatlakozó múzeumok, programok száma, remek és különleges élmények kavalkádja vár rátok, de előre szólok, hogy nagyon nehéz lesz választani.

Egerben a Líceumban: Varázstorony - panorámaterasz és Camera Obscura segít a magasból betekinteni Eger hangulatába. Klasszikus mesék diafilmen, vagy akár a barokk freskófestészet remekei is megtekinthetőek a Líceumban. Idén már a Kepes intézet kiállításai megtekinthetőek, ahol egy Egy éjszakás kaland előadás is érdekes élményt tartogat. Az Egri várban "kazamaták éjszakája" és „Kincsek a talpunk alatt” kiállítás, lesz tánc a tűz körül, kézműves műhely a Gótikus palota udvarán és további gyerek programok valamint követhetjük az Egri Vitézlő Oskola fáklyás felvonulását is Eger történelmi belvárosán keresztül. 

Miskolcon a Hermann Ottó múzeumban megtekinthető a Szász Endre gyűjtemény, és szép élmény lehet
Hollóházi porcelánfestés, mikor is elkészíthetjük saját készletünket szakemberek segítségével, lesz még gasztroudvar, fegyverbemutató és éjszakai tárlatvezetés. Lógjunk együtt! – Próbáld ki a barlangi kötéltechnikát a Marcel Loubens Barlangkutató egyesület, és az Alsódobszai Természetvédelmi egyesület barlangászaival, a múzeum belterében!  (Majdnem) mindent a kéznek! – játékos, interaktív „kutakodás” is vár a „Pannon-tenger Múzeumban” . Szentléleken, Pálos kolostorban pedig - Ismerkedj meg a Bükki barlangokkal! – Barlangászok segítségével kipróbálhatod ügyességedet és bővítheted tudásodat a barlangok rejtélyes világáról, lesz itt még ételkóstoló és Szentiván éji tűzugrás is.

Sátoraljaújhely-Széphalmon a Petőfi Irodalmi Múzeum - Magyar Nyelv Múzeuma vár a következő különleges programokkal lesz Nyelvlesen. Kalandozások a nyelv körül, Titkok Titka- A magyar nyelv múltja, jelene és jövője, érdekes lesz az év szava kihirdetése is, lesz hozzá néptánc, tűzugrás és a végén feltüzelve - társastáncoktatás is

és nem utolsó sorban az egyik lesz idén is Mátrában - Mátrai Múzeumok Éjszakája. Egész estés autóbuszos utazásra is lehet jelentkezni a Mátrában történelmi pincesortól várakon, tájházakon át olyan különleges helyszínekig kalauzolnak minket. Részletes program és az útvonalak.

Az eseményben résztvevő összes régiós és országos kiállítóhely ezen az oldalon szerepel, a Magyar Turizmus Zrt. pedig egy nyereményjátékkal csatlakozik az akcióhoz, amely elérhető itt.

Szólj hozzá!


2014.06.16. 15:10 Észak-magyarországi régió

Borterasz, Borkemping és Venyige Spa

Egerben Június 22-én nyítjotta "a lelkész, a borász és a pincér" a régió egyik legszőlőközelibb borturisztikai  attrakcióját. 

"Csernus Imre 2009 óta él az egri régióban. Egerben alapították meg Csutorás Ferenccel és Mészáros Péterrel az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot (AÉS). Az elmúlt öt évben megmentették a kivágásra ítélt, 100 éves érseki szőlőt, Csutorás Ferenc készíti a naturális borokat, június 22-én pedig megnyílik az Almagyar Borkemping, Borterasz és Venyige Spa, ahol mindenki lazulhat közvetlen a szőlőben.

venyigespa.jpg

Bővebb információk és térkép: ITT

Friss képgaléria a heol.hu-n.

További érdekességek és Dr. Csernud Imre - DEPRESSo-ja:

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gasztronómia


2014.06.10. 09:00 Észak-magyarországi régió

Operán innen, Bartókon túl

avagy Bartók Plusz Operafesztivál a Bartók utáni népszerű operairodalom jegyében Miskolcon, június 13-22. közott. Az igazi fesztivál hangulat garantált Miskolc belvárosában, idén is lesz ingyenes szabadtéri operaelőadás és sok-sok kísérő rendezvény megannyi helyszínen: térzenék, "nyáresti zenék", fesztiválterasz, továbbá mese musical is várja a kicsiket és nagyokat. 

operafesztival.jpg

 Forrás: operafesztival.hu

Milyen PLUSZt kínál a fesztivál?

 • Plusz, mert: a XX. és XXI. század operaritkaságait szólaltatja meg, a Bartók utáni operajátszást mutatja be
 • Plusz, mert: olyan kortárs művek ősbemutatóit szervezi, amelyek ismét népszerűvé tehetik a műfajt
 • Plusz, mert: operaíró-versenye a népopera hagyományaihoz nyúl vissza kortárs eszközökkel
 • Plusz, mert: unikális és meghökkentő darabjairól talán nem is gondolnánk, hogy operák
 • Plusz, mert: olyan neves művészeket hív színpadára, akik a ma sztárjai
 • Plusz, mert: ingyenes szabadtéri produkcióival szokatlan élményt nyújt közönségének
 • Plusz, mert: az opera mellett más művészeti ágak is bemutatkoznak színpadán
 • Plusz, mert: magyar színházakkal létrejött koprodukcióival felélénkíti a magyar operajátszást

Büszkén kijelenthetjük, hogy a Bartók Plusz Operafesztivál 2001 óta az Európai Unió és Kelet-Közép-Európa országainak meghatározó operaszemléje, a Bartók-életmű legteljesebb bemutatásával a legmeghatározóbb Bartók-fesztivál.  

A fesztivál programja, információi és jegyértékesítés: www.operafesztival.hu

5+1 kis ízelítő, amit érdemes tovább olvasgatni:

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál miskolc