Környezetbarát luxus Észak-Magyarországon

2016. július 20. 13:34 - Észak-magyarországi régió

Egyedülálló, környezetbarát szálláshely nyílt Irotán, ebben a kis, Cserehát szívében lévő falucskában. AZ ökológiai szempontok figyelembevétele központi szerepet játszott az építéskor.
irota_ecolodge.jpg

Ökolodzsok

Az Irota EcoLodge három, hat férőhelyes luxusvillájának mindegyik része más-más stílust testesít meg. A Felső Ház modern, letisztult, a Középső Ház az 1960-as éveket képviseli, az Alsó Ház vidékies, rusztikus dizájnnal várja vendégeit.

A házak építésekor a környezetbarát szempontok voltak a fókuszban, mindegyik ház újrahasznosított újságból gyártott szigetelőanyaggal szigetelt, az illemhelyiség és a mosógép esővizet használ, az áramot napelemek termelik, a meleg vizet napkollektorok hevítik fel.

A házakhoz tartozik egy természetes úszómedence, amely vizének tisztítására semmilyen vegyszert nem használnak, ezt a folyamatot a saját víztározójában, teljes mértékben növények végzik!

Az Irota EcoLodge vendégei is hozzájárulhatnak a környezetük megóvásához, mert mindegyik házban szelektíven gyűjtik a hulladékot, ehhez pedig a nyaralókban találnak egy-egy segédletet is.

Izgalmas, ahogy a kényelmi, az ökológiai és a design szempontok milyen jól megférnek egymás mellett.

Még sok hasonlót!

Fotógaléria - katt a képre:

www.irotaecolodge.com

Irota

Irota Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Edelénytől 18, Miskolctól 40 km-re helyezkedik el.1450 körül jött létre Irota, amikor erdőirtás útján rutén telepeseket telepítettek a környékre. A településen élők közül még ma is sokan tartják a rutén szokásokat. Irota egy kis létszámú falu, a 2015 év eleji adatok alapján a lakossága mindössze 80 fő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr188902386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása