Ősember Fesztivál Szilvásváradon

2016. június 14. 12:08 - Észak-magyarországi régió

Egy hétvége, amikor sokat tudhat meg Szilvásvárad különleges múltjáról, és ha szerencséje van, találkozhat „ősemberrel” is. Július 15 és 17 között.

archeopark2.jpg

Egyedülálló programmal rukkol elő a Szalajka-völgyben található Archeopark, ugyanis 2016. július 15-17. között megrendezik az első Ősember Fesztivált. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az őskori mindennapokba, hogy hogyan is élt az ősember, milyen eszközökkel vadászott, illetve milyen használati tárgyaik voltak, azokat pedig hogyan készítette el. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják az ősi módszeres tűzgyújtást, kőpattintást, korongozást, őrlést. A divatérzékenyeknek ajánljuk az ős ruházati bemutatót, a sportosaknak a lándzsadobást, parittyavetést. A jó kézügyességűek se maradjanak a barlangjukban, hiszen elkészíthetik a saját kőbaltájukat, bronzkori ékszereiket és felcsaphatnak őskori szabó-varróknak is.archeo2.jpg

Akik azonban játékosabbak és szeretnék felmérni ősi tudásukat, részt vehetnek a kakukktojás keresésben, a szőr- és kőfelismerésben, illetve a helyismereti puzzle is kiváló alkalom arra, hogy megmutassák milyen kő…vagyis fából faragták őket. A sok aktív program mellett lesz képes bemutató, ősdobos együttes koncert, régészeti lelőhely ismereti kirándulás, továbbá Alex Horsch zenetudós tart előadást és szólaltatja meg az Ősember-barlang fuvolájának másolatát. A különleges programok kedvelőinek kötelező!

www.szilvasvarad.info.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr258808450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása