Mátrai macok flashmob - VIDEÓ!

2016. április 26. 14:45 - Észak-magyarországi régió

Így tüntettek el az első Gasztro flashmob résztvevői 5 perc alatt 100 ezer kalóriát 500 mátrai macok képében, amit 50 szakács sütött. De hogy mi is az a macok? Ezt is mindjárt megtudhatjátok ebből a videóból.

macok3_680.jpg

Nem könnyű, de hálás feladat a gasztro témájú flashmob, aminek ugye az a lényege, hogy hirtelen felbukkanjunk valami váratlan finomsággal és azt tételezzük fel, hogy pillanatok alatt elkapkodják.

A mátrai macok esetében ez igen jól sikerül, hiszen 5 perc alatt 500 krumplis finomságnak is új kisgazdát kerítettek. Aki már sütött macokot/lapcsánkát/tócsnit - mert ugyanarról az ételről beszélünk - az pontosan tudja, hogy nem olyan villámgyors azért ezt legyártani.

A flash mobra 50 szakács sütötte rendületlenül az igazi mátrai mackot. Hozzávetőlegesen azt is kiszámoltuk, hogy 100 ezer kalóriát tüntettek a lelkes résztvevők 5 egész perc alatt. Úgy látszik, jól sikerült. 

Észak-Magyarország a Gasztroélmények Évében

Észak-Magyarország 2016-ban is várja a vendégeket és a Gasztroélmények Évében a régió térségei színes boros és gasztronómiai programokkal csalogatják az ínyenceket is. Szerencsére az elmúlt évek gasztroforradalma az északi hegyek közé is begyűrűzött, és ma már szuper modern és hagyományos éttermek széles választékából /-ban csemegézhetünk.
Külön meg kell említeni a helyi termékek és termelők növekvő szerepét, legyen szó bükki sajtkészítőről, keleméri juhtenyésztőről vagy Gyuri bácsiról a híres füvesemberről.
Szóval rengeteg az indok arra, hogy 2016-ban Észak-Magyarországon összeszedjük, majd letúrázzuk azt a bizonyos Másfélmillió kalóriát :)

További programok és érdekességek a Gasztroélmények Évéről:

Gasztroélmények Éve

Mátrai macok elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • bors, olaj

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, és lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.

macok_1000.jpg

Észak-magyarországi receptek

masfelmilliokaloria-logo-680.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr358664536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása