A Miskolctapolcai Barlangfürdő**** bekerült a Magyar Értéktárba 

2016. április 20. 17:11 - Észak-magyarországi régió

A Hungarikum Bizottság keddi ülésén úgy határozott, hogy a Miskolctapolcai Barlangfürdő hét másik tétellel együtt bekerül a Magyar Értéktárba, amely az új értékekkel együtt immár 135 tagú.

barlangfurdo-midmar_800.jpg

A Magyar Értéktárba kizárólag olyan tétel kerülhet be, mely különleges, minőségi és egyedi. A Miskolctapolcai Barlangfürdő Európában egyedülálló csoda, és immár kiemelkedő nemzeti érték, melynek járatait, területét a természet alakította, vájta több évezred folyamán. Európa egyedülálló fürdőjében a vendégek kikapcsolódását a természetes, fedett termálvízben fürödve a kristálytiszta levegő is elősegíti.

Új tétel még a Magyar Értéktárban Észak-Magyarországról a Kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra. Ezekről részleteket a Bükki Nemzeti Park oldalán lehet olvasni.

Miskolctapolcai Barlangfürdő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr608647928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása