Kastélyszállodák nyitott hétvégéje Észak-Magyarországon

2016. április 14. 12:00 - Észak-magyarországi régió

Szereted a kastélyokat? Érdekel a történetük? Szívesen meglátogatnád őket? Ha valamelyikre vagy akár mindegyikre igen a válaszod, a Kastélyszállodák nyitott hétvégéjét Neked találták ki!

pronay-kastely2_800.jpg

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége idén is megrendezi a „Kastélyszállodák nyitott hétvégéje” elnevezésű programját, amelyre április 15-17. között kerül sor. Az esemény ideje alatt minden tag kastélyt ingyenes körbevezetéssel lehet megtekinteni, illetve aki szállást is foglal április 15-re, az a következő éjszakát ajándékba kapja. Az Észak-magyarországi régióban három kastély vesz részt az akcióban.

Alsópetényi Prónay-kastély

A több épületből álló alsópetényi Prónay-kastély a 2010-11-es években teljesen újjászületett. A Nagykastély, a Kiskastély és a Borospince is korszerűsítésre került, így az ott pihenőknek a varázslatos ódon hangulat mellé modern kényelem társul. A kastély a szálloda- és rendezvényközpont funkcióin felül szemészeti lézerközpontként is működik. Az ide látogatóknak garantáltan páratlan élményben lesz részük.

További infó: www.pronaykastely.hu 

pronay-kastely_800.jpg

Hotel Vécsecity, Hernádvécse

A hernádvécsei Hotel Vécsecity XVIII. századi neobarokk hangulatával mindenkit elcsábít. A különleges és eklektikus szálloda  4 szintje 4 különböző stílust testesít meg. A vezérszint a korhű barokkot idézi fel, a felső szinten a „kastélyba zárt város” várja a kikapcsolódásra vágyókat. A két új szárnyban a Zöld Ház szobáit polgári, a Vörös Torony szobáit pedig minimalart stílusban rendezték be. Ez az a hely, ahol biztos, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez legjobban illő szobát!

További infó: www.vecsecity.hu 

hotel_vecsecity_800.jpg

Graefl major, Kétútköz

Valami készül Kétútközön! Ez nem más, mint a Graefl major kastély, amely jelenleg felújítás alatt áll, azonban a Kastélyszállodák nyitott hétvégéjén előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Az Észak-magyarországi régió és a Tisza-tó határán fekvő Graefl-házat a 20. század elején építtette Graefl Andor. Azóta számos funkciót betöltött az épület, mígnem 2013-ban megvásárolták, megmentve ezzel ezt a páratlan épített örökséget, amelyre még sok-sok felújítási munka vár.

További infó és bejelentkezés a körbevezetésre: www.graeflmajor.hu

graefl_major_anno_800.jpg

Kastélyszállodák nyitott hétvégéje 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr478604692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása