Itt a tavasz, ki a természetbe!

2016. április 11. 14:34 - Észak-magyarországi régió

Senki ne maradjon ilyen jó időben otthon, irány a természet! Tavaszi zöld programok mindenkinek Észak-Magyarországon.

800x535_tura_boldogkovaralja.jpg

A természet színesedésével a szabadtéri programok sokszínűsége is nő. A tavasz a tökéletes időpont, hogy végre kimozduljunk, és igazán élni kezdjünk! Összegyűjtöttük, hogy az északi nemzeti parkoknak milyen kínálata van, plusz ráadásként egy kis aktivizmust.

Aggteleki Nemzeti Park

Az Aggteleki Nemzeti Park tavaszi túrái változatosnak ígérkeznek. A Barangolás a Baradla-barlang tetején túra keretein belül 2016. május 7-én, 14-én és 21-én minden érdekességre fény derül, ami az Aggteleki-karszt felszíni természeti kincseivel és rejtélyeivel kapcsolatos.

Lesz még számos erdőtúra, illetve az Aggtelek határában program (május 28., június 4.) a szántóföldi és ritka, esetenként védett növények világába kalauzol el bennünket. 

További infó: www.anp.hu
800x600_matra.jpg

Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park is lebilincselő programokkal várja a túrázni vágyókat. A Kaptárkő-túrán (április 23.) szakavatott vezető segítségével mindent megtudhatunk a kaptárkövekről, amelyek eredetét a mai napig rejtély övezi. Az Erdei mesterdalnokok Felsőtárkányban esemény (május 8.) egy erdei koncertre invitál mindenkit, ahol a madarakat a hangjuk alapján fogják beazonosítani, illetve az erdő rejtett szépségeit is feltárják.

És az egyik legromantikusabb program: április 16-án mindkét nemzeti parkban lesznek éjszakai túrák, amelyeken érdeklődők megismerkedhetnek a tavaszi csillagképekkel. Csillagfényes égbolt, jó idő, természet – kell ennél több?!

További infó: www.bnpi.hu

Te szedd! akció

Ha nemcsak a kikapcsolódás, de a környezet védelme is fontos a számodra, jelentkezz a Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! környezetszépítő eseményre, amelyre 2016. április 28 és május 1. között kerül sor. A kezdeményezés lényege, hogy megtisztítsuk a környezetünket. Ehhez annyi kell, hogy Te csatlakozz, a szervezők pedig biztosítják az eszközöket. Nagytakarításra fel! 

800x364_teszedd-header-nodate.jpg

 További infók: www.szelektalok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr398576168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása