7 téli túra a hegyekben – ez tényleg COOL

2015. december 07. 14:36 - Észak-magyarországi régió

Télen sem kell a kanapét koptatnunk csak azért, mert odakint egy kicsit fagy. Fel hát a bélelt bakancsot és irány a természet!

1. Tortúra 12, 34, 65

December 19-én megrendezett teljesítménytúra Miskolc és Eger között. Attól függően, hogy mennyire vagyunk strapabíróak, három útvonal közül választhatunk. A túra mellett egyben fotóversenyen is részt vehetünk, hiszen aki a legjobb képeket készíti az esemény alatt, visszakapja a nevezési díját.
A rövidebb útvonalak részletei     A hosszú útvonal részletei

tortura_2009_3_480.jpg

2. Mikulás túra a Baradla-barlangban

A Mikulás piros sapka helyett barlangász sisakban érkezik az Aggteleki Nemzeti Parkba, Jósvafőre november 25. és december 6. között. A gyerkőcök játékos feladatok mellett a kedves, öreg Télapóval is találkoznak majd az 1 kilométeres barlangtúra során. Regisztráció november 20-ig. A részletekért kattints a képre!

baradla_mikulas_400.jpg

Az Aggteleki Nemzeti Park honlapja

3. Denevér Mikulás Teljesítmény- és Gyalogtúra

December 5-én, a miskolci Herman Ottó Emlékparkból startolva részt vehetünk a hosszú távú teljesítménytúrán, a közepes távú gyalogtúrán vagy az elsősorban gyerekekre szabott, rövid távú Mikulás-kereső túrán. A túra végén a résztvevők oklevelet és mikuláscsomagot kapnak. A részvétel regisztrációhoz kötött, de kihagyhatatlan élmény minden természetjárónak! A részletekért kattints a képre!

2012_2_480.jpg

További programok Miskolc környékén

4. Várkúti hegyifutó sorozat

Hamarosan kezdetét veszi a 23. Várkúti hegyifutó sorozat, aminek az első fordulója december 6-án kerül megrendezésre. A verseny útvonala Felsőtárkány és Noszvaj között csúcsosodó Várhegy körüli erdei utakon, ösvényeken lesz kijelölve. További info az esemény Facebook oldalán
varkuti_hegyifuto_20150208.jpg

5. Túra a Déli-Bükk peremén

Charles Dickens már írt a karácsony három szelleméről. De senki nem ejtett még szót a karácsonyi dőzsölés utáni bűntudat szelleméről, aki az ünnepek után látogat el hozzánk és testmozgásra próbál rávenni. Hogy megelőzzük a szellemjárást jobb, ha már december 27-én feltápászkodunk a fotelből és részt veszünk a Répáshuta és Lillafüred között megrendezésre kerülő túrán. További info az esemény Facebook oldalán.

delibukkperemen_cover_480.jpg

6. Bükki Kihívás

A nappali teljesítménytúra neked piskóta? Úgy ismered a Bükköt, mint a tenyeredet? Vagy egyszerűen csak kihívást keresel? Akkor nevezz be a 2016. január 23-án Felsőtárkányból induló Bükki Kihívás téli, ÉJSZAKAI teljesítménytúrára! Kedvcsináló tavalyi videó:

7. Téli Mátra

A Hanák Kolos Turistaegyesület szervezésében kerül megrendezésre a 2016. január 30-án, Mátrafüredről startoló Téli Mátra teljesítménytúra. A túrán négy útvonal közül választhatunk, de mindegyikben közös, hogy a Központi-Mátra legszebb tájain vezetnek át és legalább 90%-ban erdei utakon haladhatunk. A túrára való felkészülést is segítheti, hogy egy héttel korábban (jan. 23.) egy nyílt Tréningtúrán vehetünk részt. A részletekért kattints a képre!

teli_matra_2015_480.jpg

További programok a Mátrából

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr248091286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása