A 8 legújabb fejlesztés Tokaj-Hegyalján

2015. november 17. 09:03 - Észak-magyarországi régió

Tokaj-Hegyalján pörögnek az események, hiszen szinte napról-napra nyílnak meg az új kulturális és turisztikai attrakciók. Ezeket gyűjtöttük össze.

Gyógynövény- és Szépségközpont nyit Tolcsván

A Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont a közeljövőben nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A több mint 400 éves, felújított kastélyban a látogatók elméletben és gyakorlatban is megismerhetik a minőségi kozmetikumok alkotórészeit adó gyógynövényeket és a kozmetikum-készítés fortélyait is.

herbakastely_480.jpg

Áldó Krisztus szobor és sétány

2015 áprilisában állították fel a Tarcal határában található „palackos dombon” a csaknem 9 méter magas, gránitból kifaragott Áldó Krisztus szobrot. Októberre pedig a hozzá vezető zarándok- és panoráma sétány is elkészült. Aki vállalkozik a domb megmászására, azt minden fáradtságért kárpótolja majd a szobor mögötti szinten kialakított kilátó domb, ahonnan a vidék lenyűgöző panorámájában gyönyörködhetünk.

krisztus_szob2_480.jpg

Felújították a Terézia-kápolnát Tarcalon

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon található a 18. században épült, 2015 nyarán felújított Terézia-kápolna. A műemléki védettséget élvező épületet egy kiépített tanösvény köti össze a birtokközponttal, ahol benézhetünk a pincemúzeumba, kipróbálhatjuk magunkat a pétanque pályán vagy az erdei tornaparkban.

terezia_480.jpg

Átadták a Világörökségi Bormúzeumot

2015 novemberére készült el Tokajban a borvidéket interaktív módon bemutató Világörökségi Bormúzeum. A tárlat egy anno serházként működő, felújított épületben kapott helyet, ahol régészeti leletekből, borászati eszközökből összeállított múltidéző és vallási témájú kiállítások várják az érdeklődőket.

bormuzeum2_480.jpg

Gyermek a várfalak között - új kiállítás a Regéci Várban

A 2015 végére tervezett indulással a kiállítás II. Rákóczi Ferenc Regéchez kötődő éveit, a vár 17-18. századbeli mindennapjait mutatja be. A múltbeli eseményeket kreatívan bemutató tárlat valódi élménnyé teszi az ismeretszerzést.

regec_480.jpg

Új köntösben a tolcsvai Szirmay–Waldbott-kastély

A termek egy részében berendezett kiállítások az itt élő nemesi család életét és mindennapjait tárják elénk. A modern installációk, az audio guide-os vezetés és az érintőképernyős terminálok interaktívan mutatják be a korabeli nemesi életet. A kastély várhatóan decemberben nyit.

01_kastelytortenet_480.jpg

Megnyílt a Keresztúri Kincsestár

2015 október 2-án Bodrogkeresztúron átadták a Keresztúri Kincsestárat, ami interaktív kiállításokkal várja a látogatókat. A Dereszla-dombnál talált, több mint 3000 éves arany ékszerekből álló leletanyag másolata is megtekinthető a Kincsestárban több más, tematikus kiállítás mellett.

coy_3314_480.jpg

Furmintház Élményközpont

Akár gyerekek, akár felnőttek keresnek lehetőséget a kikapcsolódásra, a Mád központjában épülő Furmintház mindenképpen jó választás lesz! A látogatókat állandó kő- és ásványkiállítással, játékszobákkal, kreatív programokkal, kézműves műhellyel várja a hamarosan nyitó élményközpont.

furmint_480.jpg

További turisztikai információk Tokaj-Hegyaljáról >

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr28073634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása