Új látványosságok Miskolcon - fókuszban a kultúra és az ökoturizmus

2015. szeptember 15. 14:53 - Észak-magyarországi régió

Miskolcon, a Diósgyőri vár közvetlen szomszédságában átadták a Lovagi tornák terét és ezzel egy nagyszabású fejlesztés-sorozat zárult le Észak-Magyarország legnagyobb városában. Ennek gyümölcseit mostantól minden idelátogató élvezheti.
miskolc_diosgyori_var_lovagitornaktere_480.jpg

 A 2012-ben elkezdett, több mint 3 milliárd Ft értékű fejlesztéssorozat az augusztus 20-án megtartott Lovagi Tornák Tere átadó ünnepségével lezárult.

A „Diósgyőr–Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” című projekt keretében vált lehetővé a Diósgyőri vár rekonstrukciója. A vár, a délnyugati szárny kivételével két szint magasságig épült vissza, amelynek megújuló tereiben a korabeli élet interaktív formában válik „hétköznapivá”. A vár visszaépítésével leszűkült az udvar, így annak szomszédságában helyet kapott a Lovagi tornák tere & Vásártér, mely közösségi térként, a napjainkban felélénkülő lovas hagyományok ápolásának, rendezvények, koncertek megrendezésének helyszínéül szolgálja a közönséget. A projekt ezek mellett tartalmazta a Lillafüredi függőkert felújítását, új funkciókkal való feltöltését.

Diósgyőri vár

Miskolc belvárosától mintegy 8 kilométerre, a Bükk hegység lábánál, gyönyörű természeti környezetben található a Diósgyőri vár, melyet rangos hely illet meg Magyarország műemlékei között. A középkori lovagvárként is emlegetett erődítményről elsőként Anonymus emlékezett meg. A fénykor Nagy Lajos király uralkodásának idejére, a 14. századra esik. Ekkor kezdődött a 1526-ig tartó időszak, amikor hat királyné jegyajándéka, vidéki rezidenciája volt a vár – erről kapta ma is használatos elnevezését: a királynék vára.

Még több infó a Diósgyőri várról

diosgyori_var_este_480.jpg

Lovagi tornák tere

A Lovagi tornák tere Miskolc új kulturális és idegenforgalmi központja Diósgyőrben. A lelátók és a kiszolgáló épületek által közrezárt központi tér lovas rendezvények, lovagi tornák és sportesemények küzdőtere – de színházi események, koncertek helyszíne is lesz. Az események hátteréül minden esetben a négy saroktornyos királyi vár szolgál. Az újonnan megépült Lovagi tornák tere mellett kialakították a Vásárteret is, amely középkori hangulatú kirakodó vásárok helyszíne lesz a jövőben.

Még több infó a Lovagi tornák teréről

miskolc_diosgyori_var_lovagitornaktere_01_480.jpg

Lillafüredi függőkert

A Palotaszálló lábánál elhelyezkedő megújult Lillafüredi függőkert immár eredeti pompájában csábítja hosszú sétákra a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseit

Még több infó a Lillafüredi függőkertről  
lillafured-fuggokert_480.jpg

Szöveg, fotók: hellomiskolc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr467792278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása