Transzbükki átkelés túra Valentin napon újratöltve

2015. február 13. 08:43 - Észak-magyarországi régió

A 22 km-es téli túra különlegessége, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság túravezetői a fokozottan védett, a látogatók elől elzárt területekre is bekalauzolnak, és közben a Bükk értékeiről, érdekességeiről és természetvédelemről is hallhattok érdekességeket.
A január végi transzbükki szakvezetett túraprogram annyira népszerű volt, hogy a szervezők kénytelenek újrázni február 14-én, ugyanazon az útvonalon és ugyanolyan feltételek mellett.

transzbukki.JPG

A januári V. Transzbükki átkelés – Erőss Zsolt emléktúra további képei: ITT

A túra ismét Nagyvisnyóról indul és Felsőtárkányban ér véget. Nap közben két frissítőponton zsíros kenyérrel, teával és forralt borral várnak, a program végén pedig egy kiadós vacsorával és jóféle egri borral töltődhetsz fel.

Részletek, túra infó, jelentkezés:

Találkozó: 2015. 02. 14., szombat, Nagyvisnyó, "ÁFÉSZ" megálló, 7.40-kor (Az egri buszpályaudvarról 6.45-kor indul helyközi járat Nagyvisnyóra.)

Az útvonal: Nagyvisnyó - Mála-bérc - Bálvány északi oldala - Csurgói erdészház - Fekete-sár - Körös-bérci-barlang - Őserdő - Vörös-kő - Vörös-kői-forrás - Stimecz-ház - Felsőtárkány

tb2.JPG

A szintemelkedés: 600 m
Az útvonal hossza: 22 km
A program ára: 3500 Ft, ami tartalmazza a nap közbeni étel/ital, a vacsora, az erdei vasút, a szakvezetés és a szervezés költségeit.

Jelentkezés: okoturisztika@bnpi.hu (név, életkor, e-mail cím és telefonszám megadásával), az 50 fős létszámkeret eléréséig, a beérkezés sorrendjében elfogadva.

Forrás és képek:
V. Transzbükki átkelés – Erőss Zsolt emléktúra © Kozma Attila, Baráz Csaba
Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály, 
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr787164599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása