Hollókői Szüreti Fesztivál

2014. október 06. 08:42 - Észak-magyarországi régió

Október második hétvégéjén a falu apraja nagyja népviseletbe és maskarába öltözik ezzel hirdetve,hogy véget ért a szüret. A szőlőművelésből Hollókőn szinte már csak a szüret ünnepe maradt meg,így elevenítve fel a hozzá kapcsolódó szokásokat, színes felvonulást és kihirdetve az idén történt eseményeket.

2014. október 11.

A4FE48C5D1C90679E5765FD39C4DB2CD.jpg

Kép: ©holloko.hu

E jeles ünnepen a falusiak a munka során bekoszolódott ruháikat, színes viseletre cserélik, és abban járják végig az utcákat. A település több pontján a kisbíró versbe szedve kihirdeti az elmúlt év eseményeit.
Bár az idei nem tartozik a legbőségesebb évek közé, a kóstoló idén sem maradhat el. A bor és a mustkóstolás ideje alatt a helyi és a környékbeli néptáncosok mellett a Cimbaliband műsorát lehet megtekinteni.

Programok:

13.00: Szüreti Felvonulás kezdete a Palóc útról indulóan

14.00: Hollókői Asszonykórus műsora a helyi hagyományőrző fiatalokkal

14.15: A kisbíró kihirdeti, hogy mi történt az elmúlt évben a faluban

14.30: Palóc Néptáncegyüttes fellépése az őt kísérő Folt Zenekarral

15.15: Cimbaliband koncert az Ófalu elején található színpadon

16.30: Folt Zenekar muzsikál

Folyamatos programok: kézműves bemutatók és hollókői kirakodóvásár (fazekas, bőrdíszműves, fakanalas, helyi ételek és termékek), szőlőpréselés, mustkóstolás, gyerekfoglalkozások.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr726752899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása