Hegyi sportok és a hollókői dress code

2014. augusztus 16. 12:29 - Év Utazója

Az első napunkat az Észak-Magyarországi régióban Hollókőn kezdtük. Lacesz (Bagán László) ismét csatlakozott hozzánk. Ami nekem megmaradt Hollókőről... hagyományok, holló, kő, népviselet, pálinka, magasság, turisták és Ági néni házi rétese. Az utóbbiból meggyeset és túrósat is kóstoltam. Ha rajtam múlt volna autóba sem kellett volna ülnöm, hogy guruljak. Megtudtuk, hogy a hollókői dress code a palóc viselet.

palóc.jpgJó asszony lennék :)

Lacival úgy döntöttünk, hogy beolvadunk. Neki valamivel gyorsabban ment, mint nekem és "wellnessezett" a friss hegyi levegőn, amíg elkészültem. Ági néni öltöztetett, mert azt mondta, hogy egy ilyen ruhát nem szokás egyedül felvenni és, hogy menyasszony leszek. 5 alsószoknya került rám, ebből három keményített. Sétáltunk egyet viseletben, legalábbis próbáltunk, mivel a turisták folyamatosan megállítottak. Tanulság: ha viseletben mászkáltok Hollókőn óvatosan a paparazzikkal!

lacival_1.jpg

Miután sikerült levedleni a palóckosztümöt átgurultunk Mátrafüredre, a Hegyi Sportok Bázisához. Itt mountaincartot ragadtunk és nekivágtunk a hegynek. Nem lettünk hegylakók, mert elég gyorsan lejutottunk ezzel a háromkerekű gokartszerű járgánnyal. Esett az eső, így kaptunk egy kezeslábast, ami leginkább valami megasteril vegyvédelmi ruhára hasonlított. Még kapucnija is volt. A mountaincart különlegessége az, hogy külön van bal és jobb oldali fék rajta, így lehet vele farolgatni és különböző hegyi trükköket csinálni. Nincs rajta pedál, csak fék! A lejtős terepen brutálisan gyorsan száguld lefelé, a kavicsok pedig dobálják. Mire leértünk úgy néztünk ki, mint két kis varacskos disznó, de szerintem a sár inkább hozzátett az élményhez, minthogy elvett volna belőle. 

lacival2.jpgIlyen a sárfogó ruci volt rajtunk. Csinos, ugye? :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr66602263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása