Matyóföldi Folklórfesztivál Mezőkövesden

2014. július 21. 11:42 - Észak-magyarországi régió

Egy hamisítatlan népi fesztivál, az egyik legismertebb hazai népművészeti elem - a matyó hímzés - ünnepe a mezőkövesdi Matyóföldi Folklórfesztivál 2014. augusztus 1-3.-a között. A csodálatos matyó népművészet hazájában számos távoli országból és hazai tájakról érkező népi együttes és kézműves találkozik mindannyiunk örömére. 

A rendezvényen színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsora tekinthető meg egyszerre több helyszínen a 3 nap folyamán. Esténként gálaműsor illetve nemzetek táncháza, ahol a vállalkozó kedvűek megtanulhatják a látottakat. Vasárnap zenés- táncos felvonulás (menettánc) indul a Főtértől a Kavicsos- tóig. A programok végét egy gálaműsor zárja valamennyi résztvevő közreműködésével.

10.jpg

Forrás: matyofolk.hu

További részletek: ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr776389149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása