XXII. Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep Sárospatakon

2014. június 02. 08:35 - Észak-magyarországi régió

Az 1207-ben született királylány bár mindössze csak négy évet élhetett Sárospatakon, mégis nagy kultusza van a városban. A három napos rendezvény főleg a Szent életét és korát szeretné a mai kor embere számára ismertté tenni.

szenterzsebet.jpg

Forrás:Tourinform Sárospatak

Az XXII. alkalommal megszervezett ünnep időpontja minden alkalommal Árpád-házi Szent Erzsébet szentté avatásának évfordulójára esik. Az évfordulót megelőző napokban - immáron hagyományosan - középkori vásárosok, komédiások, mutatványosok és dalnokok várják a közönséget.

Idén első alkalommal játsszák el a több száz főt megmozgató 1448-as botkői csatát. A csata ötletszerzőinek célja a hajdani küzdelem rekonstruálása, ahol Mátyás seregei csaptak össze a csehekkel. Második alkalommal pedig kardvívó versenyre is sor kerül.

Az ünnep fénypontja a vasárnap délutáni - középkort idéző - zenés, kosztümös történelmi menet Árpád-házi Szent Erzsébet életének jeleneteivel, a leánykéréstől a szentté avatásáig.

Másnap - pünkösdhétfőn - a Szent szentté avatásának 779. évfordulója alkalmából szentmise lesz a sárospataki Bazilikában, melyet a Szent ereklyéinek körbehordozásával körmenet követ.
Minden érdeklődőt várnak szeretettel, hiszen Pünkösdkor is érdemes Sárospatakra látogatni!

További info:
Szent Erzsébet Ház,
3950 Sárospatak
Szent E. u. 13.
www.rkegy.hu
Tel.: 06 47 314 107; 30 791 21 63

Tovább a rendezvény plakátjához

Szent Erzsebet 202x135-page-001.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr786195267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása