Lengyel-magyar két jó barát - Egerben is

2014. március 20. 12:02 - Észak-magyarországi régió

Nem tudjuk, tudjátok-e már, de úgy éreztük be kell számolnunk róla: 2014. március 22-én rendezik a Lengyel-Magyar barátság napját Egerben. Ehhez kapcsolódóan két napig (21-22-én) folyamatosan programokkal várják az érdeklődőket a város több pontján.

Az ötlet egyébként nem új keletű, az eseményt minden évben megrendezik - minden évben máshol. Így esett most a választás Egerre, ami valljuk be, nem is rossz helyszín egy ilyen kaliberű rendezvénynek. Az évszázados múltra visszatekintő baráti viszonyon már önmagában is elég indok, főleg, hogy Egerben ennek emléket is állítottak, bár valószínűleg kevesen tudják. A város autóbusz-állomásához vezető lépcsőt 2013-ban újították fel, a készítők pedig a jól ismert "Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát." mondást helyezték el az egyik lépcsőfokba vésve, természetesen mindkét nyelven.

lengyellepcso.jpg A "lengyel lépcső" Egerben

Szóval a lengyel-magyar barátság apropóján lesz most tele Eger élettel - kiállítások, előadások, folklór találkozó, filmbemutató, könnyű- és komolyzenei programok, sőt turisztikai bemutatkozás is helyet kapott a programok között. Ez utóbbiról csak annyit, hogy helyszíne az Eszterházy tér lesz (Bazilika-Líceum között) és a régió legfontosabb településein kívül lengyel városok is bemutatkoznak. A teljes programot hosszú lenne felsorolni, aki szeretné Eger város honlapján megnézheti.

lengyelmagyar.jpg A hivatalos logó - Forrás: eger.hu

Ami minden bizonnyal azonnal feltűnik mindenkinek, hogy R-GO koncert is lesz, ami egyrészt jó választás, másrészt ha az Omegát sikerült volna felkérni ebből az alkalomból, az még jobb lett volna. Aki ugyanis nem tudná, a lengyelek élnek-halnak az Omega Gyöngyhajú lányáért, olyannyira, hogy a futballdrukkertől a diszkósig mindenki ismeri. Találtunk is erről egy jó kis válogatást, ezért akit érdekelnek a lengyel Gyöngyhajú lányok többféle feldolgozásban, az itt megnézheti.

Nem maradt más hátra, minthogy mindenkinek kellemes lengyeles hétvégét kívánjuk és ne feledjétek: Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki!

Turisztikai bemutatkozás Egerben

2014. március 21. péntek - 12.00-18.30
2014. március 22. szombat - 8.30-18.30

Helyszín: Eger, Eszterházy tér, Líceum és Bazilika között

Turisztikai információk a következő területekről: Eger, Eger és térsége, Bogács, Mezőkövesd, Gyöngyös-Mátra, Miskolc, Tokaj-Hegyalja és Zemplén, Tisza-tó és Tisza-tavi Ökocentrum. 

Tovább lengyel és magyar városok prospektusai és borkóstolás.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Szólj hozzá!
Címkék: eger rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr725870890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása