Vigyázz, kész, torkoskodj!

2014. február 25. 15:59 - Észak-magyarországi régió

A rutinosabbak már február elején dörzsölgetik a tenyerüket, a kevésbé tapasztaltak pedig általában ilyenkor jönnek rá: mindjárt Torkos Csütörtök! 2014-ben ez egészen pontosan március 6-ra esik.

Az egykori - és méltatlanul elfeledett - keresztény szokás 2006-ban kapott nálunk új erőre, azóta pedig a farsangi időszak legtöbb embert megmozgató, országos méretű eseménye lett. Ilyenkor az akcióhoz csatlakozó éttermekben 50% kedvezmény jár a kajára és a piára (má'bocsánat) egyaránt, ami természetesen teltházat jelent mindenütt.

Szerencsére a 21. században már előre, interneten foglalhatunk magunknak és párunknak, vagy családunknak, vagy barátainknak asztalt, de nem árt sietni - a legjobb helyeken már azonnal elkapkodják az asztalokat. De még senki nincs elkésve, a www.torkoscsutortok.hu oldalon keresgethettek.

Aki azt hinné csak mi vagyunk ilyen bélpoklosok, téved - a németek Fetter Donnerstag néven nyomják, a lengyelek meg tłusty czwartek címszóval (azt senki ne kérdezze, hogy kell kimondani...). 

Ja meg, tudod van ez a játék.. Na nem kell félni nem megyünk át Fűrészbe és nyírok ki mindenkit, de játék tényleg van, fészbukszon játszható, lehet vele nyerni is, természetesen nem Torkos Csütörtökös dolgokat, mert ott már úgyis kapsz 50% kedvezményt, hova nyernél még ezen kívül bármit is ?! Akinek van kedve itt kipróbálhatja, milyen két kaja között a különbségeket keresni:
https://www.facebook.com/elmenyitthon/app_161683100556760

Ha pedig már kellőképpen megéheztél a játéktól, akkor foglalj gyorsan asztalt valamelyik észak-magyarországi étterembe.

Jó torkoskodást!

torkos_csutortok_pisztrang

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr175832386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása