#matyó #kultúra #utazás

2014. február 20. 11:00 - Észak-magyarországi régió

Gyanítom nem mindenkinek nyilvánvaló, hogy a címben szereplő három kifejezés hogyan kapcsolódik össze, ezért segítek: Matyóföld lesz a 2014-es Utazás kiállítás kulturális díszvendége február 27. és március 2. között a Hungexpon!

De mégis miért ilyen nagy szám ez a Matyóföld? A matyó kultúra eddig is meghatározó volt a régió életében, azonban mióta az UNESCO szellemi világörökségének részévé vált - bő egy éve - igazi sláger lett "matyóskodni". Matyó bútor, matyó ruha, matyó cipő, matyó hímzés mindenhol és persze folyamatosan a figyelem középpontjában minden, ami matyó. Így kerültek az Utazás kiállítás szervezőinek listájára is és lettek 2014 kulturális díszvendégei. Aki ellátogat jövő hétvégén (még mindig feb.27.-márc.2.) a Hungexpo területére, egészen pontosan az A pavilon 109/A standjára (térképet szerezzé'), az találkozhat a matyókkal. Gyorstalpaló, aki nem tudná: Matyóföld nem csak Mezőkövesdből áll, ott van még Tard, meg Szentistván is. A tardi nénik pedig igazán jó arcok.

De ha már arra jártok, nézzetek át a szomszédba is, ahol a komplett észak-magyarországi bagázst megtaláljátok Egerszalókkal, Demjénnel, Miskolccal meg Zemplénnel, Gyöngyössel meg Mátrával, Hollókőstől, Noszvajostól, Egrestől. Egy dolgot tudunk garantálni: széles és változatos program- és szálláskínálatot. Mindez az A pavilon 209/A standján lesz megtalálható, éppen szemben Matyófölddel, szóval nehéz lesz eltéveszteni. Mindenkit várunk ott! 

#még több cucc az Utazásról >>

matyo_baba.JPGMatyó babák - a kiállításon akár élőket is láthatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr945823632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása