Honlapajánló: Északi várak útján

2014. január 13. 12:48 - Észak-magyarországi régió

Tudod, hány vár van a régióban? Egert és Diósgyőrt senkinek sem kell bemutatni, Sárospatakon is jártatok már sokan, a tájékozottak talán tudják, hogy van vár Hollókőn, Kisnánán és Sirokban is. A helyzet az, hogy ez csak az 1/3-a a teljes várkínálatnak.

24, azaz huszonnégy Észak-magyarországi vár részletes leírását találjátok a Felső-magyarországi Várak Egyesületének honlapján. Az Egyesület a várakat egy egységes rendszerbe foglalta, amely akár földrajzilag is összekapcsolható: ez az Északi Várak Útja.

A tematikus út minden tagjáról olvashattok a honlapon, érdekes történelmi tényekkel, régi festményekkel, rajzokkal, legendákkal tűzdelve. Természetesen mindenütt linkgyűjtemény fogad, a vár hivatalos honlapjával (amennyiben létezik), wikipédia szócikkjével, képgalériával és sötöbö.

Megszállott történelemfanatikusoknak és "vármániásoknak" kiváló szórakozást jelenthet, de másnak sem válhat kárára, ha megtudja mely vár ormán állott lobogó "Cum Deo pro patria et libertate" felirattal. Aki pedig még ennél is többre vágyik, annak kiváló kiindulóalapot adhat további kutatáshoz és olvasgatáshoz.

Ha viszont nem szeretnél messzire menni, akkor szeretnénk figyelmedbe ajánlani saját sorozatunkat az Északi Várak Útjáról, amelyben további érdekességeket olvashatsz.

kisnána_new.jpg

A kisnánai vár

Szólj hozzá!
Címkék: vár

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr885755816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása