ForraltBorKorcsolya körkép

2013. december 03. 14:32 - Észak-magyarországi régió

Advent első vasárnapjával megkezdődött az ünnepi készülődés és a karácsonyi vásárok időszaka. Összegyűjtöttük, hol lehet a régióban egy jót forralt borozni és/vagy korcsolyázni 2013-ban.

Hatvan

Hatvanban a Kossuth téren korcsolyázhatunk kedvünkre, hétköznap délután 3 után, hétvégén pedig már reggel 8 órától. Péntekenként ráadásul ICE PARTY is várja a bulizni vágyókat.

Salgótarján

Salgótarjánban december 1-24. között a Fő téren Adventi vásár vár minket, vasárnaponként pedig ünnepi gyertyagyújtás a Mindenki Karácsonyfájánál.

Gyöngyös

Gyöngyösön mindent megkapunk egy helyen: a Fő térre egy óriási műjégpályát telepítettek, melyen december 5-től egészen február 28-ig csúszkálhatunk. Ha pedig meguntuk a korizást egyből irány az Adventi vásár, finom forralt borral és rengeteg programmal, koncerttel.

Egri_advent.jpgEgri Advent - Fotó: Eger Város Hivatalos oldala

Eger

Egerben idén kicsit szakítottak a hagyományokkal, de bízzunk benne, hogy nekünk ez csak kedvezőbb lesz: az Adventi vásár az Eszterházy térre, a Bazilika és a Líceum közé költözött, ahol kisebb területen, de talán meghittebben forralt borozhatunk a városi karácsonyfa tövében. Van koripálya is, a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskolánál, amely rossz idő esetén akár fedetté is varázsolható, szóval bármilyen időben tudunk egy jót csúszkálni.

Miskolc

Miskolcon kezdjük a korizással, mert az egyszerűbb: a városi szabadidőközpontban, vagy ahogy a helyiek mondják a Jégcsarnokban korzihatunk, de nem árt előtte tájékozódni a nyitva tartásról és az árakról. Ha pedig Adventi vásározni támad kedvünk, irány a Centrum, majd végig a Sétállóutcán (Széchenyi) egészen a Villanyrendőrig, ahol reggel 9 és este 7 között válogathatunk a finomságok és egyéb portékák közül. Továbbá vasárnaponként a Szent István téren ünnepélyes keretek között kerülnek meggyújtásra a város Adventi koszorújának gyertyái.

Sátoraljaújhely

Jelen esetben sajnálatos, hogy a cikket csak forralt borra és korcsolyára hegyeztük ki, hiszen a Zemplén Kalandparkban ennél sokkal több mindent lehet csinálni. De ami a lényeg: korizni is lehet, méghozzá minden nap 9:00-20:00 óra között, „zárás után” pedig lejátszhatunk egy jéghoki meccset is – persze előzetes bejelentkezés alapján.

Természetesen ha tovább keresgélünk, ennél jóval több programot is találhatunk a régióban, de valljuk be, elég nehéz lenne mindennek és mindenkinek helyt adni egyetlen cikkben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr345673233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása