Turizmus Világnap 2013 - Észak-Magyarországon is

2013. szeptember 27. 10:50 - Észak-magyarországi régió

Szeptember 27. A szakmában dolgozók már jól tudják, a többiek pedig szép lassan megjegyzik: ez a nap a Turizmus Világnapja. Ezt a különleges ünnepet pedig Észak-Magyarországon is megtartottuk.

Az idei UNWTO felhívás központi témája a turizmus és a víz kapcsolata volt, amelyről hosszas esszéket lehetne írni, mi azonban most elégedjünk meg annyival, hogy épp emiatt költöztünk ki a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és strandfürdő bejáratához. A fürdő egyébként is nem régen lett hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánítva, a matyó hímzés pedig reneszánszát éli és amúgy is menő, szóval ezért is ide költöztünk.

Ami még jó hír, hogy a fürdő egész hétvégén 20% kedvezményt ad a belépők árából, hogy a kedves fürdővendégek érezzék, valóban fontosak nekünk. A régióból egyébként mások is csatlakoztak a felhíváshoz és különböző apró kedvességekkel várják ma, vagy egész hétvégén a vendégeket. Egerszalókon borkóstoló, vízkóstoló és kedvezményes masszázs, Noszvajon szerencsesüti, Miskolcon levendula-fröccs!, a Mátrában torta, Sárospatakon városnézés, Szarvaskőn és Szilvásváradon pedig kedvezményes szálláslehetőség vár mindenkit.

Na, de vissza a fürdőhöz. Aki arra járt és belénk botlott, az azóta már biztosan gazdagabb egy palack vízzel, netán egy kis csokival, de turisztikai információkkal mindenképp. Reméljük, hogy szívesen fogadtátok ezt az apró figyelmességet, hiszen költőien fogalmazva "egymásért vagyunk".

További kellemes Turizmus Világnapját mindenkinek és ne feledjétek, hogy a hétvége még további kalandokat tartogat, hiszen "Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek!" hétvége lesz, 24 településről élő közvetítéssel, közel 1300 településen pedig további izgalmas programok várnak Szent Mihály napján!

image2_1.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr975535965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása