Észak-Magyarország a szegedi Hungarikum Fesztiválon

2013. augusztus 09. 13:31 - Észak-magyarországi régió

Augusztus 8-án kezdetét vette a hatodik Hungarikum Fesztivál Szegeden, ahol az érdeklődők nem csak paprikás túró rudit és pálinkás kolbászt láthatnak, hanem az Észak-magyarországi régió impozáns és már-már jelképévé váló kilátóját, telis-tele turisztikai információkkal, érdekességekkel és ajánlatokkal.

Valljuk be a kiállítók során végignézve tényleg nem túlzás a fentiekben megfogalmazott két gasztronómiai "különlegesség": a fesztivál fő profilja valóban a hungarikumok bemutatása, amelyek között a fűszerpaprikától kezdve, mézeskalácson át, egészen a kézműves borokig, nagyon sok finomságot találhatunk. De ugyanígy mindenféle népművészeti és kézműves alkotások, a csipkétől a hímzett terítőig minden belefér a hungarikum kategóriába.

De hogy jön ide egy turisztikai régió? A kérdést máris egyszerűen megválaszolhatnánk azzal, hogy: "há' ott a matyó hímzés" és punktum. A régióban azonban nem így gondolták. Úgy gondolták, hogy rendelkezünk olyan széles turisztikai kínálattal, amit érdemes levinni Szegedre, és bemutatni az ott élőknek, hiszen ami számunkra a mindennapi életterünket képezi, az lehet, hogy számukra kuriózum. Tapasztalataink szerint, ha egy szegedi ellátogat Észak-Magyarországra, a hegyek láttán rögtön leesik az álla és akkor még szét sem nézett igazán.

Szóval ezért döntött úgy a régió néhány képviselője, hogy nyakukba veszik az országot és megmutatják a szegedieknek, miért érdemes ellátogatni hozzánk. Bemutatkozik Eger és térsége, Miskolc és térsége, Salgótarján, Nógrád és térsége, Sátoraljaújhely és a Zemplén térsége, valamint Gyöngyös és a Mátra térsége is. Velünk tart még Mezőkövesd, avagy Matyóföld, illetve a Tisza-tó is. Talán már mondani sem kell mennyi érdekes, különleges, egyedi látnivaló található ezeken a helyeken, amit ha úgy tetszik nyugodtan nevezhetünk akár hungarikumnak is.

Bízunk benne, hogy a szegediek így még jobban megismerhetik a régiónkat és a közeljövőben vendégül láthatjuk őket itt nálunk. Addig is azonban üzennénk a helyieknek, hogy látogassanak ki hozzánk, nézzék meg a régió standját, a gyerkőcök másszanak a mászófalon, apa-anya egyen-igyon valami finomat és érezzék jól magukat! Higgyék el mögéri!

image2.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr595453684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása