Innék egy jó Tokajit... Mondjuk Tolcsván!

2013. július 25. 11:40 - Észak-magyarországi régió

Jubileumhoz érkezett a Tokaj-hegyaljai borvidék egyik legnagyobb borfesztiválja: 2013. augusztus 9-11. között már 10. alkalommal rendezik meg a Tolcsvai Borfesztivált, amely az elmúlt évtizedben valódi borünneppé nőtte ki magát.

"A fesztiválok szerelmesei az izgalomtól elcsigázva várták 2012. augusztus 10-ét, amikor is megnyitotta kapuit Kelet-Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvénye a IX. Tolcsvai Borfesztivál. Már délután 2:00 órától hömpölygött a tömeg az alig 1700 főt számláló Tolcsva község utcáin, ahol 3 nap alatt közel 20.000 vendég fordult meg. A látogatók úgy jártak keltek a történelmi településen, mintha ott születtek volna, vagy legalábbis ott élték volna le életük egy jelentős részét. Egyszóval otthon érezték magukat!

A borok kedvelői a Világörökségi pincesor és a Kopaszka-dűlő több száz éves múltra visszatekintő pincéiben, vagy a Kastélypark pavilonjaiban, összesen 27 helyen olthatták szomjukat. A szervezők azonban nem csak a Tolcsvai nedűk rajongóira gondoltak, így az óvodástól a nyugdíjasig mindenki megtalálta a neki tetsző programot. A hétvége alatt 2 színpadon 45 fellépő váltotta egymást folyamatosan, ezen kívül a vendéglátóhelyeken gasztronómiai élmények sora várta a látogatókat, de vidámpark is szórakoztatta a kicsikét és nagyokat.

Az élményekkel teli hétvége rendkívül gyorsan eltelt, de alig, hogy kialudtak a fesztivál fényei a vendégek és Tolcsva község lakói máris számolni kezdték hány nap van hátra a következőig."

Így emlékszik vissza Madák Róbert szervező a tavalyi eseményekre, amit reményeik szerint idén sikerül majd felülmúlni. Azt, hogy mi a tolcsvaiak titka csak sejteni lehet, de ahogy azt láttuk az Egri Bikavér Ünnepnél is: egy különleges atmoszféra és hangulat többet ér bármilyen programnál.

Tolcsva_borfeszt.jpg

Senki sem gondolta a kezdetekkor, hogy a csupán néhány 100 fős összejövetel mára egy több 10.000-es borünneppé növi ki magát. 

A szervezők ennek szellemében éjt nappallá téve dolgoznak, hogy a X. Tolcsvai Borfesztivál minden eddigit felülmúljon és a földrengés erejével rázza meg Tokaj-Hegyalját.

Bővül a kóstolóhelyek és a gasztronómiai élményeket nyújtó vendéglátóhelyek sora. Színvonalas programok és sztárvendégek hada várja a szórakozni vágyókat: Bikini, Balázs Fecó és a Korál, Fenyő Miklós, Irigy Hónaljmirigy, Parapács zenekar, Maszkura és a Tücsökraj, DJ Szatmári & Jucus, Pély Barna és a United, Dévényi Tibi bácsi és még sokan mások.

A változások ellenére marad a jól megszokott és közkedvelt borkóstolási rendszer. A vendégek az egyedi borospohár megvásárlása esetén kapnak egy a fesztivál programjaira való belépésre jogosító 3 napos bérletet és egy jegytömböt, mellyel minden pincészetnél 2 fajta bor ingyenes kóstolására van lehetőségük.

Sokakban felvetődik a kérdés, hogy miben rejlik a siker kulcsa. Talán a Tolcsvaiak vendégszeretetében, talán a borok mámorító íz világában, de az is lehet, hogy a hűs pincékben töltött pihenésben, vagy a változatos programok nyújtotta kulturális élményekben. Nem tudni. Egy biztos, aki 2013. augusztus 9-11. között ellátogat Tolcsvára megtapasztalja mit is jelent ez az érzés és életre szóló élményekkel távozik!

További információ Tolcsváról és a Borfesztiválról >

Vagy a közösségi hálón >

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr805425699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása