Északi várak útján II. - Gárdonyi-év az egri várban

2013. március 12. 15:00 - Észak-magyarországi régió

Érdemes felfedező útra indulnunk az északi várak útján! Az ország legszebb tájait és a történelmi idők hangulatát egyszerre élvezhetik azok, akikben kalandvágy ébred egy középkori időutazásra. A történelmi épületek legtöbbjében várjátékokat és kulturális programokat szerveznek, a legújabb attrakció a 3D-s vetítés és a kronoszkóp, mindkettő elevenen idézi meg a középkori mindennapok hangulatát. Nyolc héten át tartó sorozatunkban bemutatkoznak Észak-Magyarország legnépszerűbb várai.

A kazamatáiról, kiállításairól és gazdag programkínálatáról híres egri vár rendezvényeit 2013-ban a Gárdonyi-év köré szervezik.

A legnépszerűbb attrakciók közé tartozik a Nagypincében látható börtönkiállítás, a hétfőn is látogatható kazamaták, valamint az 500 évvel ezelőtti magyar végvárak világát és a középkori mindennapokat tudományos igényességgel bemutató 3D-s mozi.

A XIII. Egri Tavaszi Fesztivál, a Vármúzeumban rendezett Húsvéthétfő, és a Gyermeknap a Várban programok után kiemelkedő a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál 2013. augusztus 8-11. között. A Történelmi Vígasságok 2013. augusztus 15-20-ig zajlanak. A részletes eseménynaptár, a hét állandó kiállítás és az időszaki tárlatok vonzó kínálatát a vár honlapján böngészhetik.

Ha többet szeretnél megtudni az Egri várról, látogass el a www.egrivar.hu oldalra. Az Északi Várak Útjáról bővebben a www.eszakivarak.hu oldalon olvashatsz.

Sorozatunk eddig megjelent részeit ITT találod.

Egri vár4 400x300.jpg

írta: Ács Gábor

Szólj hozzá!
Címkék: várak

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr545117588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása