A Magyar Kultúra Napja Észak-Magyarországon is

2013. január 22. 10:08 - Észak-magyarországi régió

herman_otto_muzeum5.jpg190 évvel ezelőtt, ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását. Ennek tiszteletére minden évben január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Észak-Magyarországon is rengeteg helyi rendezvény, ünnepség lesz. És ne felejtsük, hogy a régióban nem csak ezen a napon, hanem egész évben érdemes a kulturális, művészeti értékeket felkeresni, a rendezvényeket meglátogatni.

A magyar kultúra nagyszerű teljesítményei lépten-nyomon fellelhetők Észak-Magyarországon az első teljes, magyar nyelvű emléktől (Boldva) a Magyar Nyelv Múzeumán át (Sátoraljaújhely - Széphalom), a tájház-hálózaton keresztül a modern művészetet bemutató Kepes Intézetig (Eger). A régióban három világörökségi helyszín (Hollókő, Aggtelek és környéke, Tokaj-Hegyaljai borvidék) és egy kulturális világörökségi díj (Matyó népművészet) található, ami mutatja sokszínűségünket. Kulturális rendezvények, kiállítások, események széles választékából választhat a régióba látogató turista az év során: miskolci Bartók+ Operafesztivál, Zempléni fesztivál, Hegyalja fesztivál, Palóc Párnafesztivál, Egri Bikavér Ünnepe - hogy csak párat említsünk.

Megéri tehát ma és az év minden napján kulturális kalandozásba vágni Észak-Magyarország városaiban, falvaiban és ezeken is túl...

Kulturális ízelítőként érdemes virtuálisan bekukkantani a miskolci Herman Ottó Múzeum Képtárába.

Kép: Rombauer János: Flóra (1840 körül) - a kép a Herman Ottó Múzeumban látható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr935035184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása