Megnyitott Egerben az Imola Hotel Platán

2013. január 02. 13:02 - Észak-magyarországi régió

2012 decemberében nyitott meg Egerben az Imola Hotel Platán - Gyógy- Idegenforgalmi és Rekreációs Központ.

December 14-én Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár felavatta a szállodát és egészségközpontot rejtő Imola Hotel Platánt. Az államtitkár szavai szerint a komplexumnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy a gyógyturizmus nemzetközi szentélyévé váljon.

imola_szoba.jpg

A hotelt 1 milliárd 750 milliós beruházással, 449 milliós európai uniós támogatással valósította meg az Imola-cégcsoport. Az egészségturisztikai komplexum piacra lépése azért is fontos momentum, mert a külpiacokon teremt új keresletet Eger turizmusa számára.

Mint a tulajdonos Imola-cégcsoport első emberétől, Tóth Imrétől megtudtuk, a létesítmény koncepciója három pillérre épül, ezek a fiziko- és balneoterápiás gyógyászat mozgásszervi bántalmak kezelése, a fogászat, illetve az elsősorban hölgyeknek kínált szépészeti-anti aging központ. A terápiák egy részét a Platán medical spa-részlegén vehetik igénybe a páciensek, más egyéb kezeléseket a radonos és kénes vizű szomszédos termál strand, valamint a megyei reumakórház és törökfürdő hátterével biztosítják.

Az elosztóközpontként működő rekreációs- és egészségcentrumban egész stáb gondoskodik a külföldi páciensek kezeléseinek beosztásáról, kíséretükről, emellett szabadidős programjaikat is megszervezik, Szilvásváradtól Aggtelekig. A terápiás csomaghoz a páciensek az igényüknek megfelelő árfekvésű szálláshelyet választhatnak, ám a számítások szerint java részük a bőven négycsillag fölé pozicionált Imola Hotel Platánt választja majd.

A szálloda kialakítása is unikálisnak ígérkezik. 51 lakóegységéből 23 db 46 négyzetméteres háló+nappalis duplaszoba, ami a többhetes tartózkodást is kényelmessé teszi, de a standard szobák is 25 négyzetméteresek. Belsőépítészetét hivalkodásmentes, letisztult design jellemzi, s a szolgáltatások is a megcélzott vendégkörnek megfelelően felnőtt-centrikusak. Különleges spa és tányérszervizes ínyencétterem teszi teljessé a kényeztetést.

A szállodánál az építők a legkorszerűbb épületgépészeti, környezetbarát technológiákat alkalmazták. A hotelből közvetlen átjárással közelíthető meg a szomszédos egri termálfürdő, melynek területén a vendégek a hotel saját napozóteraszán fényfürdőzhetnek.

Szolgáltatásaikkal a skandináv piacot célozzák, elsősorban norvég vendégekre számítanak, akik Magyarországra hozatalát több éves előkészítő munka előzte meg. A norvég egészségturisták várhatóan 2-3 hétre érkeznek kúráltatni magukat, kezeléseik egy részét a norvég állami egészségbiztosító, illetve az egyik legnagyobb skandináv egészségpénztár finanszírozza. A páciensek közvetítésére az egyik kinti utazási irodába is bevásárolt az Imola cégcsoport. A komplexum szolgáltatásait november első hetében norvég vendégekkel tesztelték sikerrel.

A szériában érkező skandináv turisták kereslete a szállodákén kívül érezhetően fogja élénkíteni az egri és távolabbi települések üzletei és vendéglátóhelyei forgalmát is.

Az Imola Hotel Platán honlapja >   Az Imola Hotel Platán a facebookon >  

imola.jpg

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2012.12.18. 

Szólj hozzá!
Címkék: hotel eger heves

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr724966697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása