Egységes városmarketinget vezet be Eger

2012. november 08. 10:49 - Észak-magyarországi régió

Egységes városmarketinget és logót vezetett be az egri önkormányzat annak érdekében, hogy jól csengő márkanévvé fejlesszék Eger nevét – tájékoztatta a település alpolgármestere kedden az MTI-t.

Mint fogalmaztak, az a cél, hogy a vevő már a termék nevét hallva vagy logóját látva tudja, hogy "minőséget kap a pénzéért", és ne csak a barokk műemlékek, a vár és a bor jusson az emberek eszébe a település nevének hallatán, hanem kapjanak kedvet egy egri látogatásra is - mondta Rázsi Botond (Fidesz-KDNP).

Eger Dobó tér 2.JPG

Eger ehhez kiváló alapanyagot nyújt, hiszen a város számtalan értékkel bír. Ezek között szerepel Eger geográfiai és közigazgatási helyzete, a történelmi és épített örökség, az egri szőlő és bor, a termálvíz, az oktatási rendszer, az élénk kulturális- és sportélet - mondta.
Rázsi Botond szerint a városvezetésnek és a városmarketinggel foglalkozóknak többek között az a feladata, hogy az önkormányzat és a város cégei, intézményei egységes elvek mentén, tudatosan, összefogottan, egymást erősítve tevékenykedjenek a városért. Fontos, hogy mindez külső jegyekben is megmutatkozzon, ezért készült el a város egységes arculata - mutatott rá.
Hozzáfűzte: mindennek keretében a tipizált "Eger" felirat, a "Te történeted" szlogen, a bástya motívum, illetve a város kék és arany színe jelenik meg a plakátokon, hirdetéseken, megállító táblákon, a hivatalos levelek fejlécén.
A márkaépítés fontos eszközének szánják az új belvárosi ajándékboltot is, ahol az új arculati elemekkel ellátott, minőségi, javarészt helyi termelőktől származó termékeket árusítanak, nem csak turistáknak - sorolta az önkormányzati vezető. Mindettől a turizmus, illetve a gazdaság erősödését is várják.

Forrás: turizmus.com

Szólj hozzá!
Címkék: eger szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr544896795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása