Különleges történelmi helyszínek és szálláshelyek

2010. augusztus 26. 10:38 - Deeena

Az intézmény kastélyaiban a régmúlt korok épített emlékeiben nem csak zenei, irodalmi, történelmi, gyermek és családi rendezvények invitálják az érdeklődőket, hanem a történelmi környezetben, parkok ölelte műemlékekben meg is szállhatnak az ide érkező vendégek.

Az idei év kuriózuma, hogy a füzérradványi Károlyi-kastély parkjában lévő, 1938-tól szállodaként működő pavilonok egy része ismét vendégeket fogad. A felújítást követően berendezett házak ideális pihenőhelyként szolgálnak családoknak, baráti társaságoknak, ám egyéni vendégek is igénybe vehetik 3.000 Ft/fő/éj áron. A pavilonok előtt bográcsozási és szalonnasütési lehetőség van, valamint padok és tűzrakó helyek lettek telepítve. A parkban az ide látogatük gombászhatnak - remek vargánya lelőhelyek találhatók itt -, kiadós sétát tehetnek és igény szerint borkótolást, lovaglást, kocsikázást is tudnak szervezni számukra.

A kerékpáros és gyalogos turistáknak ideális a füzérradványi terület és a zempléni táj, hiszen itt található az ország egyik legvarázslatosabb természeti környezete és műemlékekben is gazdag a vidék. Számos tájjellegű ételt kínáló étterem, kisvasút, libegő, bobpálya, strandolási lehetőség is csábítja a vendégeket. A terület kiemelkedő látnivalója a füzérradványi Károlyi-kastélyon kívül, a Füzéri vár, Hollóházán a Porcelánmúzeum, Sátoraljaújhelyen a Magyar Nyelv Múzeuma, valamit Sárospatakon a Rákóczi vár.

forrás: Turimzus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr372248945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása