Újra indulnak a hóágyúk a magyar hegyekben

2010. március 08. 10:07 - hanyikur

Újra elindították a hóágyúkat a legnagyobb magyar síterepeken, így a szokásosnál jóval hosszabb lehet az idei síszezon. A február végi tavaszias időben szinte az összes hó elolvadt már a magyar hegyekben, a mostani lehűlés azonban ismét lehetővé teszi a műhó gyártását. A hóágyúzásnak köszönhetően ezekben a napokban három helyen lehet síelni az országban, a Mátrában Kékestetőn illetve a mátraszentistváni Síparkban, valamint a Bakonyban, az eplényi Síarénában. A hóágyúzott pályákon a hóvastagság a 60-70 centimétert is elérheti. Az előrejelzések szerint a következő bő egy hétben marad a szokásosnál hidegebb időjárás, így a hó tartósan megmaradhat.

A hétvégén annyi hó esett a bánkúti sípályákra, hogy vasárnap kilenc órakor ismét beindítottak egy felvonót - közölte a Bánkút Síklub honlapján.

Valószínű, hogy a március 15-i hosszú hétvégén is nyitva lesz több sípálya.

www.sitv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr841818333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása