Népmesei témaparkot tervez Hollókő

2009. november 19. 09:32 - Szóbanforgó

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztést terveznek Hollókőn, hogy növeljék a látogatók számát, és legalább évi 300 napra hosszabbítsák meg az idegenforgalmi szezont - mondta az MTI-nek Szabó Csaba polgármester. A kiemelt turisztikai attrakció fejlesztésének támogatására közösen ad be pályázatot decemberben Hollókő és Nógrád megye önkormányzata, a fejlesztés 2012 nyarára valósulhat meg, amennyiben sikeres lesz az Észak-magyarországi Regionális Operatív Programra (ÉMOP) beadandó pályázat.

A hollókői témapark vezérmotívuma a népmesék világának turisztikai termékként történő megjelenítése lenne. A látogatók a mesebeli hétpróbát teljesítve ismernék meg a palóc népi kultúrát, a zenét, táncokat, játékokat, népi mesterségeket, a parasztgazdaságot, a gasztronómiát, a népi erőjátékokat, sportokat palóc olimpia keretében mutatnák be, azokat az érdeklődők versenyeken is kipróbálhatnák.

A rendezvények lebonyolítását folyamatosan tervezik. A meglévő ingatlanok mellett rendezvényház is épülne a 8400 négyzetméteres sportpályán, de biztosítanák az akadálymentesítést, parkolást, az ajándéktárgyak értékesítését, és egyéb kiszolgáló egységeket is. (MTI)

Szólj hozzá!
Címkék: hollókő

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr161536046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása